tužna sudbina

BILA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH HOLIVUDSKIH DIVA: Tarnerova je onda saznala za bolest zbog koje je mogla da ostane nepokretna

2

Danas Ketlin malo ko može da prepozna.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavna Ketlin Tarner bile jedna od najlepših dana svetske glumačke scene osamdesetih godina, a brojna ostvarenja su i danas popularna među publikom.

 

Početkom 90-ih godina dijagnostikovan joj je reumatoidni artritis. Lekari su joj rekli da više nikada neće moći da hoda. Tražila je mišljenja drugih stručnjaka i na kraju pronašla terapiju koja ju je održala na nogama, ali koja je uzela danak na drugim poljima. To je ostavilo traga i na njenom telu, zbog čega su kružile glasine da se odala alkoholu.

 

Ketlin Tarner
foto: Profimedia

Ketlin kaže da u tom trenutku to nije bilo tačno, ali i da se kasnije, zbog prevelikih pritisaka odala alkoholu kako bi otupela bol. U autobografiji koju je objavila 2008. godine kaže da je počela da pije "jer su joj lekovi pomutili pamet". Vremenom, njena zavisnost otrgla se kontroli i 2002. godine krenula je na odvikavanje.

 

Javno je govorila  o vezi njenog izgleda i surovog seksizma na svetskoj glumačkoj sceni.

 

"Ljutim se ja zbog svega i svačega, zbog nepravde u svetu. Reumatoidni artritis javio se u mojim kasnim tridesetim godinama - kada je Holivud poslednji put smatrao jednom od vodećih, seksualno privlačnih dama. Najteži deo za mene bio je taj što sam samopouzdanje gradila na fizičkom izgledu. Ako to nisam imala, ko sam onda bila ja?", ispričala je glumica.

 

Ketlin Tarner
foto: Profimedia

Ketlin se u karijeri srela i sa stavom da je "žena vlasništvo koje treba što više iskoristiti", ali i sa kolegama koji ne poštuju žene, odnosno ponašaju se prema koleginicama sa potcenjivanjem. Takvi su prema njoj bili, kako je rekla Ketlin, Bert Rejnolds i Nikolas Kejdž.

 

Ono što će obradovati fanove Kejtlin Tarner je nova serija u kojoj će glumiti sa svojim starim partnerom, Majklom Daglasom. Ovog puta, Majkl i Ketlin glume u seriji "The Kominsky Method" u kojoj će glumiti bivše supružnike.

 

 

 

 

 

makonda-tracker