DIVNI DANI

"VOLEO JE DRUŠTVO I KAFANU": Poznati plesač se prisetio divnih uspomena sa čuvenim Vukašinom iz "Srećnih ljudi"!

0

Talentovani glumac Desimir Stanojević napustio nas je pre godinu dana, a kolege sa setom pričaju o njemu.

foto: Kurir tv
foto: Kurir tv

Poznati plesač i koreograf Milan Gromilić u današnjem gostovanju u emisiji "Puls Srbije", govorio je o proslavljenom glumcu Desimiru Stanojeviću, koji nas je napustio prošle godine.

 

Zajedničke momente nikada neće zaboraviti, jer su godinama bili kolege u pozorištu na Terazijama.

 

"Nikad nije otišao iz Niša, bio je na prinudnom radu u Beogradu, to je i sam često ponavljao. Desko je bio čovek sa punim osmehom, voleo je društvo i kafanu, da zapeva. Kao klinac sam video prvi put čiku koji igra u Srećnim ljudima. Kolika god veličina je bio, iza scene je bio Desko. On je bio dostupan svima. Dosta predstava smo igrali zajedno. Bio je lovac voleo je sport, voleo je prirodu. Ljudi ne znaju da je bio padobranac. Bio je veoma snalažljiv, publika ga je volela."

 

Desimir Stanojević
foto: Marina Lopičić

Mudre misli čuvenog umetnika su mu često u mislima, a ovo je najčešće Stanojević govorio.

 

"Govorio je "Lepota je u malim stvarima, samo polako, ne preteruj". Kad sam hteo da prestanem, rekao mi je "samo lagano". Desko je imao boemsku dušu. Taj momenat boemije i kafane koja je u njemu, to je donosio na scenu. Tako ga je igrao, Nišlija, južnjak, temperament, vrela krv, dert koji je nosi u sebi. Kad je imao išialgiju, ja sam rekao da ga vodim. Kada treba da promeni brzo šešir, kapu, onda sam mu govorio "Obući ću te ja"- završava plesač.

 

 

 

 

makonda-tracker