VOLI SEBE BAŠ TAKVU KAKVA JE

UVREDE, PODSMEH I PRETNJE SMRĆU JE NE DOTIČU: Ova balkanska lepotica osvaja svet modelinga — spojenim obrvama!

4

Grčko-kiparska manekenka pretvorila je ono što je mnogima uzrok nesigurnosti u svoj glavni adut i detalj o kom svi pričaju

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Manekenka Sofija Hadžipanteli (24) već na prvi pogled nije tipična lepotica s naslovne strane — njeno lice krase tamne i guste obrve koje se spajaju. Kako ona ističe, takve obrve je ulepšavaju.


Mislim da moje lice ovako izgleda lepše. Drugi nisu saglasni i to je skroz kul — kaže ona za Harper's Bazaar.

 


Sofija ističe da sopstvenim primerom želi da pokaže ljudima da lepota može da postoji i van društvenih normi, a zato je osnovala pokret #unibrowmovement, koji trenutno broji oko pola miliona ljudi. Kako ova lepotica ističe, ona pokušava da normalizuje ono što nas društvo tera da sakrijemo ili popravimo i da stvori bezbedan prostor za ljude koji se plaše da nešto podele, pa tako njen pokret nije ograničen na spojene obrve, već poziva da joj se pridruže ljudi s pegicama i svih boja kože i tipova građe.


Svi u mojoj porodici imaju spojene obrve. Ako rastete u porodici u kojoj i vaš brat i otac imaju vrlo lepe obrve, nećete biti nesigurni ukoliko ih i vi imate — kaže Sofija.

 


Ova lepotica je, inače, prirodna plavuša, a svoje guste obrve boji kako bi postigla efekat koji joj se dopada.


Očekivano, nisu svi oduševljeni njenim izgledom, pa se Sofija često suočava s uvredama i negativnim reakcijama.


Dobijam i pretnje smrću. Odvratno je. Kako je moguće da neko smatra moj izgled toliko neprihvatljivim da želi da mi ugrozi život? — zapitala se ona u emisiji "Dobro jutro, Britanijo".

 


Ipak, dok deo javnosti smatra Sofijine obrve lošim izborom, dizajneri i fotografi su očarani njenim samopouzdanjem i jedinstvenošću, pa je njeno lice do sad krasilo mnoge naslovnice prestižnih modnih magazina, a šetala je pistom i na brojnim revijama.

 

 

makonda-tracker