ne boji se rada

"IDEM U AUSTRIJU DA RADIM, DA MEŠAM MALTER": Gazda Paja priznaje da nema posla na muzičkoj sceni, a ovo su mu planovi

0

Pevač ume da se šali na svoj račun.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Izvođač trep muzike Gazda Paja ne može da dočeka kraj globlane pandemije, kako bi se vratio druženjima sa publikom, jer mu je kao i ostalim kolegama veoma teško, naročito finansijski.

 

"Jedva čekam da se završi korona. Glavni izvor prihoda su nam bili nastupi. Finansijski je teško otkako ne radimo, ne samo nama muzičarima nego svim ugostiteljima. Ne znam, ako uskoro ne puste, idem u Austriju na bauštel, odoh da radim, da mešam malter. Snalazim se ceo život, zašto ne bih i sad. Nego, krivo mi je što sam ubo neke dobre stvari, ali korona me je upropastila", rekao je.

 

Gazda Paja
foto: Nemanja Nikolić

S obzirom na to da mesecima ne nastupa, pevač je otkrio izvore od kojih zarađuje.

 

"Sreća pa imam neke poslove koji se tiču muzike i izdavaštva. To me je spasilo. Zato pesma mora da bude dobra, a to je danas teško. Imao sam sreću sa poslednje dve, tri pesme, da na platformama gde zarađujemo, zaradim sasvim okej. Da nije bilo tako, stvarno bi bilo teško i bio bih prinuđen nešto da radim. Teško je ovde zaraditi. Dosta toga znam u domenu mog posla - montažu, snimanje, softvere, ali ako se muzička industrija ugasi, nema mi druge nego za Beč", zaključio je.

 

 

 

makonda-tracker