soc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ima veliki dar

SUZE NISU BILE LAŽNE: Mala "Dara iz Jasenovca" otkrila kako je uspela da zaplače pred kamerama

Iako nema ranijeg iskustva na filmskom setu, jedan od glavnih utisaka nakon gledanja filma o stradanju zatočenika u ustaškom logoru Jasenovac jeste da je pred Biljanom Čekić, ako to bude želela, velika karijera

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Srbija je pogledala "Daru iz Jasenovca" i ostala bez teksta — jeziva priča koja je oživela na našim malim ekranima proteklog vikenda nikog nije ostavila ravnodušnim, pogotovo gluma mlade Biljane Čekić, devojčice koja je igrala Daru.

 

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva otkrila da je svesna u kakvom je filmu igrala i dodala da joj svi već danima čestitaju i govore da su ponosni na nju.


Svi su zadovoljni, drago mi je što smo videli film, ostavio je jak utisak na mene, možda i više nego kad smo snimali — rekla je Biljana i otkrila šta joj je najteže palo.

 

 

Snimanje po noći jer nisam navikla da ostajem do kasno, ali i emotivno teško scene. Kada držim brata u krilu i trebam da ga dam — pričala je Biljana, a onda joj je glas zadrhtao.

 

Ona je otkrila i da za tu scenu nije bilo veštačkih, filmskih suza, već pravih.

 

Naterala sam sebe da plačem. Shvatala sam koliko je to emotivno i onda sam se uživela u ulogu i suze su same krenule.

 

Biljana je rekla da je o Jasenovcu znala, zbog prabake koja je bila odvedena u logor.

 

I u školi smo učili i u kući se pričalo o tome. Moja prabaka i rođaci su bili u Jasenovcu i to mi je na neki način pomoglo da odigram ovu ulogu.

 

Otkrila je i da u budućnosti planira da "upiše srednju školu, još ne znam koju, ali bih volela da posle upišem Fakultet dramskih umetnosti".