"nisam od onih jakih"

PSIHIČKI SVE TEŽE PODNOSIM ŽIVOT, ČESTO ZAPLAČEM: Ana Nikolić otvorila DUŠU, progovorila o STRAHOVIMA i teškim trenucima

2

Pevačica je otvoreno progovorila o teškim trenucima

foto: M.M./ATAImages
foto: M.M./ATAImages

Ana Nikolić je u razgovoru za domaće medije otvorila dušu kao nikad dosad i otkrila kako se nosi sa pandemijom korona virusa.

 

- Preležala sam koronu, ali sam, Bogu hvala, prošla sa blažom kliničkom slikom. Ipak, psihički sve teže podnosim život u kom je sve podređeno pandemiji. Sve ovo predugo traje. Desi mi se često da zaplačem, jer je korona ubila mnoge ljude koje sam poznavala. Ko normalan ne plače kada živimo u vremenu smrti? - zapitala se pevačica u intervjuu za Hit

Informer.

 

- Bojim se da uključim telefon ujutru. Plašim se da će mi javiti da je neko umro. Ružne vesti su svuda oko nas i to me mnogo pogađa. Od marta prošle godine sam uglavnom u karantinu sa ćerkom Tarom i njenom dadiljom. Moj život je postao dosadan i svaki dan mi izgleda tragično.


- Čak i majku viđam retko, i to samo sa maskom. Najtužnije mi je bilo kad sam otišla u Paraćin i nisam mogla lepo da vidim baku. Sišla je napolje, nosila je dve maske i vizir. Nismo smele da se zagrlimo, nisam smela da je poljubim. Sve ovo je previše i za psihički jače od mene, a ja nisam od onih jakih, ja sam umetnik-emotivac - dodala je Ana.

 

- Zbog toga često plačem. Sve ovo užasno utiče na psihu. Osećaš se usamljeno. Imala sam i u familiji smrtnih slučajeva. Strašno je, i kad vam se to dogodi, preporuka da ne idete na sahrane, da se ne bi okupljalo mnogo ljudi. Ne možeš kako dolikuje ni da sahraniš nekoga koga voliš.

 

- Opasna je ovo psihička igra. Ponekad imam utisak da se neko igra sa nama Velikog brata i da nas iskušava koliko možemo da izdržimo. Ovaj virus je jednako opasan za mentalno zdravlje koliko i za fizičko. Ja sam od početka bila uplašena i odgovorna, ali znam ljude koji šetaju po gradu iako su pozitivni na koronu - nastavila je izlaganje Nikolićeva.

 

- Meni je to sebično, neodgovorno i bahato. Zbog takvih ljudi sam shvatila da smo mi u suštini jedan primitivan narod. Svi su odjednom postali lekari, govore da je virus izmišljen, imaju milion i jednu teoriju zavere, a kada bolest zakuca na njihova vrata, onda trče kod lekara i kukaju.

- Kada padnem psihički, čitam knjige. Istražujem razne filozofije, trenutno indijsku. Okrenula sam se duhovnom jer me to podiže i daje mi nadu da postoje razlozi što se sve ovo dešava. Posrnuli smo na svim nivoima i korona nas opominje da se osvestimo i vratimo pravim vrednostima - smatra pevačica.

 

- Zbog toga je Bog, neka viša sila ili kosmička inteligencija, i zaštitio/la decu!

 

 

makonda-tracker