divno imanje

"PEČEM RAKIJU, PRAVIM DŽEMOVE, SVE SAM OBRAĐUJEM": Nele Karajlić govori kako izgleda život na Kosmaju!

0

Muzičar uživa da bude na svežem vazduhu i da brine o voćnjaku.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Muzičar Nele Karajlić sve slobodno vreme provodi na svom imanju na Kosmaju, gde je pronašao mir i motivaciju za nove knjige i muziku.

 

Ne krije da uživa i u pravljenju džema i rakije, a supruga je uvek uz njega.

 

"Kuća koja se nalazi na imanju je stara preko 100 godina, ona nije bila u ovom stanju kad smo je kupili, već smo je pre 20 godina renovirali. Ona datira pre Drugog svetskog rata, a bila je u vlasništu tadašnjeg glavnog urednika “Politike” Dobrice Kuzmića, i po njemu naša ulica i nosi ime - započeo je priču muzičar i glumac dok je pokazivao svoju vikendicu i imanje u emisiji “Srećna Srbija”, te dodao da trenutno ima nekoliko vrsta voćki u svom dvorištu:

 

"Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se onda pobijemo gde će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem."

 

jj
foto: DADO ĐILAS

Pored toga Nele ima i vinograd koji je nedavno zasadio, a ne krije svaki slobodan trenutak koristi za rad u polju.

 

"Vinograd je najveći eksperiment, ovo mu je druga godina. E, to će biti spektakularan rezultat ako izbijemo po litar na savki čokot" - kaže Karajlić u emisiji "Srećna Srbija" i dodaje šta prvo uradi kad dođe iz Beograda na imanje:

 

"Odmah uđem u dvorište da vidim šta je sa voćnjakom. Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo."

 

 

makonda-tracker