nije joj lako

"BOLNO MI JE, BIĆU TAMO MESEC DANA": Sloboda Mićalović se priprema za odlazak u Leskovac, prvi put nakon očeve smrti!

0

Kreće sa snimanjem nove serije, te joj je to i motiv da prevaziđe negativne emocije.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Glumica Sloboda Mićalović rođena je u Leskovcu, a sada se prisetila svojih studenskih dana, kako se snalazila, ali i o neprijatnostima koje je imala zbog svog dijalekta.

 

"Moraš biti snalažljiv kada sa 17 godina upišeš fakultet i iz Leskovca dođeš u Beograd i nemaš nikoga. Imala sam ja Vericu Rakočević koja mi je tetka, ali ona žena ima svoju porodicu, decu, nisam mogla da joj se "nakačim na vrat" i da živim tu. I onda moraš da shvatiš da moraš da se boriš. Moje opredeljenje je bilo da se borim kvalitetom, ulogama, talentom" - rekla je Sloboda.

 

Kada su je pitali da je bilo teško preći sa leskovačkog na beogradski govor, Sloboda je odgovorila:

 

"Da. Smejali su mi se, uglavnom, i nije mi bilo prijatno. Ali sam ja bila toliko stabilna i rekla sam "čekajte, ljudi, pa dajte mi malo vremena". Odlučila sam da radim na tome sa profesorkom Mrkić, koja je strpljivo radila sa mnom.

 

Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković
foto: Nemanja Nikolić

I danas se dešava da u naletu emocija nešto izgovori " leskovačkim akcentom".

 

"Kada nešto objašnjavam ili se raspravljamo oko nečega, Vojin mi ispravi akcenat, pa ga i ja ispravim, pa nastavim dalje da objašnjavam" - priča kroz smeh Sloboda.

 

U rodnom gradu nije bila od smrti svog oca, Dragana Mićalovića koji je preminuo 2017 godine. Međutim, uskoro počinje snimanje baš u Leskovcu i kako kaže psihički se priprema za to.

 

"Bolno mi je. Biću tamo mesec dana i pokušavam sada to da prevaziđem. Ono što je interesantno je što su lokacije snimanja dodatano emotivno otežavajuće. Snimaću u crkvi u kojoj sam se krstila, pa okolina, pa sam grad" - rekla je Sloboda, u emisiji "Šta sam sebi & ko sam tebi" na K1.

 

 

 

makonda-tracker