Ljubomir Bulajić: Daleko sam od mrguda

1
Iako u seriji Nepobedivo srce ima nezgodan karakter, glumac Ljubomir Bulajić otkriva da inače nije takav, ali i to da ga trenutno veoma srećnim čini njegova devojka Katarina
foto: Luka Šarac, privatna arhiva
foto: Luka Šarac, privatna arhiva

Umesto da uživa u uspehu serije Nepobedivo srce u kojoj, prema prvim stručnim glumačkim kritikama, briljantno tumači namrgođenog tinejdžera Stašu, mladi glumac Ljubomir Bulajić (23) leži u krevetu i oporavlja se od povrede leve noge. U teškim trenucima, nesebičnu podršku pruža mu njegova devojka s kojom je u dugoj vezi i ona se odlično nosi s prvim signalima popularnosti njenog voljenog.

- Ligamenti su mi stradali dok sam igrao mali fudbal. Povreda je još sveža, a gips ću nositi minimum mesec dana. Devojka mi, naravno, vida rane – kroz osmeh kaže Ljuba otkrivajući da je u dugoj i skladnoj romansi.

- Sa Katarinom sam već tri i po godine u vezi i zaista uživamo. Naš odnos se zasniva na poverenju i moja devojka zna da sam razgraničio privatno od poslovnog, tako da nemamo nikakvih nesuglasica. Puna je razumevanja i vodim se mišlju da sačuvam svoju intimu i kada moja karijera počne još više da se razvija. Mlađa je od mene tri godine, ali ja ne mislim da su godine u bilo kom smislu prepreka za kvalitetan emotivni odnos – kaže mladi Bulajić i komentariše da li je u srodstvu sa Veljkom Bulajićem, čuvenim rediteljem partizanskim filmova.

- Kažu da su svi Bulajići rodbinski povezani, ali Veljka ne poznajem. Verovatno mi je neki dalji rođak. Rođen sam u Beogradu, kao i moj tata, ali moji Bulajići vuku poreklo iz sela Živa pored Grahova u Crnoj Gori. To selo je, međutim, u potpunosti zamrlo i ne postoji put do njega – kaže talentovani glumac koji je nakon završetka glume na nekadašnjoj BK akademiji, gde mu je klasu vodila slavna glumica Mirjana Karanović, glavnom ulogom debitovao u filmu Plavi voz. Ipak, prve čari popularnosti osetio je tek nakon audicije kod Zdravka Šotre, nakon čega mu je ovaj reditelj poverio i ulogu Jovana Cvijića u filmu i seriji Šešir profesora Koste Vujića. Na tom snimanju, Ljuba je imao nezgodu kada je pao s konja, ali nogu nije ni približno povredio kao nedavno na malom fudbalu. Sve uspone i padove s kojima se suočava, glumac stoički podnosi, a ni u jednom trenutku ne silazi mu osmeh s lica, mada je karakter njegovog lika u Nepobedivom srcu po svemu drugačiji.

- Daleko sam od mrguda koga je od mene zahtevala uloga u seriji. Ne izlazim mnogo zbog povrede noge pa ne mogu na pravi način da steknem utisak o tome kako su ljudi prihvatili moju ulogu, ali po pozivima rodbine i prijatelja, zaključujem da im se dopada. Nosim prelepe utiske sa snimanja i jedino mi je teško palo sviranje gitare. To ne znam i morao sam da fingiram. Imao sam najveću tremu dok smo snimali te scene, iako sam radio sa fenomenalnom ekipom glumaca na čelu sa Slobodom Mićalović, Ivanom Bosiljčićem, Nelom Mihajlović i Predragom Ejdusom. Oni su mi dosta pomagali i drago mi je što su imali vremena i strpljenja za mene – priča Ljuba koji u seriji ima i ljubavnu vezu.

- Postepeno se razvija romansa između mene i koleginice Dragane Mićalović, mlađe Slobodine sestre. Nas dvoje smo se upoznali na Filmskim susretima u Nišu pre snimanja serije i bio je to čudan susret – oči u oči. Kada sam joj saopštio da ću glumiti Bobinog brata, ona mi je rekla: Kako je svet mali, ja ću u seriji biti tvoja devojka. Uživeli smo se u romansu koliko je to bilo potrebno, ali osim na drugarskom i poslovnom planu, među nama se, izvan seta, ništa više nije desilo. Čujemo se telefonom s vremena na vreme, ali zbog obostranih poslovnih obaveza ne viđamo se često – zaključuje Ljubomir.

Nikola Rumenić

makonda-tracker