otvoreno

"UŽASNO SE OSEĆAM": I Skaj Vikler podelio svoje iskustvo iz škole Miroslava Aleksića

4


Muzičar Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, bio je polaznik škole glume učitelja koji je optužen za silovanje glumice Milene Radulović.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Đorđe Miljenović, koji se proslavio kao član hip-hop sastava Bed kopi, pridružio se poznatim ličnostima i bivšim učenicima Miroslava Aleksića koji su pružili podršku Mileni Radulović.


Reper i muzičar je na svom profilu na Fejsbuku poručio da je mislio da poznaje Aleksića, a osvrnuo se i na stroge metode koje je ovaj primenjivao u nastavi.


Poznajem Miku, to sam zapravo mislio do sada. Početkom devedesetih godina je grupa bila u RTB-u, Vuk Kostić mi je bio klasić. Čini mi se da je jedini koji je nastavio da se bavi glumom, ja sam odlučio da ću ipak to drugo, to s muzikom. Bilo je slanja na umivanje, bilo je teških priča, sticala se navika da se ne zapostavlja literatura, čašćavalo se uvredama, i bile su pauze u njegovom izlaganju – predavanju i te preteške tišine u prostoriji punoj dece koja, uključujući i mene, nisu baš sasvim shvatala o čemu se u priči radilo — napisao je Vikler.

 

On je istakao da je zahvalan Radulovićevoj na hrabrosti kojom je omogućila da deca u Srbiji danas imaju jednu opasnost manje.


Ovo crnilo je razorilo, potpuno neočekivano, neoprostivo i užasavajuće. To nema veze sa metodama, to je u vezi sa nečim drugim, monstruoznijim. Užasno se osećam zbog svih koji su stradali, i zahvalan sam na hrabrosti koju pokazuju, jer zbog njih moje dete može da živi u svetu gde ima jednu klopku manje, hvala — poručio je Miljenović.
 

 

makonda-tracker