nije joj lako

NJENA TUGA SE VIDI NA PRVI POGLED, TITULA JOJ NIŠTA NE ZNAČI: Otkrivena tajna neobične frizure kneginje od Monaka!

2

Šarlin važi za najnesrećniju princezu u Evropi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U novu godinu monegaška kneginja Šarlin ušla je sa pola izbrijane glave, a njen suprug Albert II. sa sudskim pozivom za utvrđivanje očinstva. Za sada anonimna 34-godišnja Brazilka, nastanjena u Italiji, tvrdi da joj je vladar Kneževine Monako, kojeg je u septembru 2004. upoznala u noćnom klubu, napravio dete i onda je bezobzirno odbacio.

 

Uzalud mu je, kaže, slala fotografije ćerke rođene 2005. i preklinjala ga da je upozna.

 

Budući da se oglušio o njene molbe, odlučila je pravdu isterati na sudu. Premda Albert negira Brazilkinu priču, sud u Milanu pronašao je dovoljno indicija za pokretanje postupka i DNK veštačenje.

 

Prvo ročište održaće se u februaru. U sudskim se dokumentima detaljno opisuje odnos tužiteljke s monegaškim knezom. Obasipao ju je skupim poklonima, vodao je sa sobom po svetu, čak je upoznao s Vladimirom Putinom, a ona je mesec dana nakon početka te strastvene veze ostala u drugom stanju.

 

Bivša Albertova ljubavnica tužbi je priložila i pismo što ga je njena 15-godišnja ćerka napisala ocu koji odbija da je prizna. ­

 

"Kad mi je bilo pet ili šest godina, neprestano sam pitala mamu zašto nisi s nama, ali nikad od tebe nisam dobila odgovor. Ne razumem zaštone želiš da me vidiš"- stoji u pismu koje je palata Grimaldi neotvoreno vratila pošiljaocu.

 

Knez Albert (62) na sudu će pokušati dokazati da je žrtva ucene, ali ne ide mu u prilog što mu je to već treća parnica za dokazivanje očinstva. Prve dve je izgubio. Njegova vanbračna ćerka Jazmin Grejs Grimaldi ima 29 godina, a vanbračni sin Aleksandre Grimaldi-Kost ove godine puni 18. godina. Prema ustavu Kneževine Monako Jazmin i Aleks andre ne mogu naslediti tron, ali su njihove majke s kućom Grimaldi sklopile kraljevske nagodbe o izdržavanju.

 

Šarlin od Monaka
foto: Profimedia

Zakonite naslednike - blizance Žaka i Gabrijelu- knez Albert dobio je tek 2014., u trećoj godini braka s Šarlin Vitstok, lepom sportistkinjom rođenom 1978. u Zimbabveu. Od kako je postala kneginja, nekadašnja šampionka u plivanju sportski je podnosila sve obveze i stege života u zlatnom kavezu, ali čini se da je Albertov novi skandal s trećim vanbračnim djetetom prelio čašu njenog strpljenja. Dokaz tome je njena drastična promena frizure.

 

Upućeni smatraju da njen radikalan zahvat na glavi nema veze s modom, već je odraz duboke povređenosti i bračnog nezadovoljstva.

 

"Šarlin ne želi da veruje da su tvrdnje o trećem vanbračnom detetu istinite, ali suočavanje s njima je noćna mora; ovo je njena najgora kriza od kada se udala za Alberta - tvrde izvori iz palate Grimaldi. Iako se Albertova afera s Brazilkom dogodila dok još nisu bili venčani, tada su već bili par. Šarlin se zbog njega preselila iz Južnoafričke Republike u Monako, 2007. objavila kraj sportske karijere i 2010. ponosno pokazala verenički prsten."

 

Pomirila se s činjenicom da njen budući suprug ima dvoje vanbračne dece, a prve glasine o trećem čula je u Parizu dok su joj Armanijevi krojači podešavali venčanicu.

 

princeza Šarlin, Šarlin od Monaka
foto: Profimedia

Prihvatila je Albertovo objašnjenje da su to izmišljotine i 2011. stala s njim pred oltar, ali sad joj se cela ta priča vratila kao bumerang. Dvorski protokol joj nalaže da u ovakvim škakljivim situacijama drži jezik za zubima, ali Šarlin je pronašla rupu u protokolu: njena nova frizura gromoglasno govori kako se zaista oseća.

 

Posledice Albertovih vanbračnih avantura nisu jedini izvor frustracija monegaške kneginje. Kako je jednom priznala, pati od nostalgije za domovinom, nedostaje joj majka, koju smatra svojom najboljom prijateljicom, a omakla joj se i izjava da je teško odgajati dvoje dece. Poznavatelji prilika na evropskim dvorovima retko nasmejanu Šarlin smatraju najtužnijom i najusamljenijom evropskom princezom.

 

"Ljudi olako govore: 'Oh, zašto se ona ne smeje na fotografijama?' Pa, ponekad je teško nasmešiti se. Oni ne znaju što se sve događa u pozadini" - rekla je kneginja tužnog lika jednom magaznu.

 

Da život u ružičastoj kneževskoj palati nije tako ružičast kao što izgleda, potvrdio je i Albert u prošlogodišnjen dokumentarcu. I njemu, kaže, smeta što se sve odvija po unapred utvrđenom rasporedu. Tužba za utvrđivanje očinstva spontanost je kakvu nije očekivao, još manje priželjkivao, a napola izbrijana glava njegove supruge upozorenje da bi mu ova godina mogla doneti još neugodnih iznenađenja.

 

 

 

makonda-tracker