Lekar proglašen krivim za ubistvo Majkla Džeksona

0
Zbog toga što je kralju popa Majklu Džeksonu prepisao fatalni lek Propofol, doktor Konrad Marej juče je dobio presudu kojom je proglašen krivim za ubistvo iz nehata
foto: Bang
foto: Bang

Na početku suđenja, doktor Konrad Marej izjasnio se da nije kriv zbog toga što je napisao recept za anestetik koji mu je Majkl Džekson zatražio zbog problema sa nesanicom. Međutim, pošto je ranije utvrđeno da je legendarni pevač 25. juna 2009. godine preminuo upravo zbog negativnih posledica delovanja ovog leka, porota Okružnog suda u Los Anđelesu donela je presudu o krivici za ubistvo iz nehata.

Zbog potencijalne opasnosti od ugrožavanja Marejeve bezbednosti, sudija je doneo odluku da on neće moći uz kauciju na slobodi da sačeka za 29. novembar zakazano izricanje kazne, a procenjeno je da bi doktor za ovaj zločin u zatvoru mogao da odleži i do četiri godine.

Za vreme čitanja presude, u sudu su bili prisutni članovi mnogobrojne porodice Majkla Džeksona, uključujući njegove roditelje Ketrin i Džoa. Majklova sestra La Toja u sud je stigla nešto kasnije u društvu roditelja slavne starlete Paris Hilton.

makonda-tracker