nije joj bilo prijatno

NE KRIJE KAKO SE OSEĆALA: Sloboda Mićalović UMALO da postane Zona Zamfirova, a evo zašto joj je izmakla ta uloga

4

Jedna od najlepših Srpkinja svima je privukla pažnju kao izmećarka Vaska u filmu "Zona Zamfirova", a malo je poznato da je lako moglo da se dogodi da je vidimo u glavnoj ulozi

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Jedna od prvih uloga Slobode Bobe Mićalović je i ona koja ju je proslavila ― Vaska izmećarka u "Zoni Zamfirovoj", o kojoj se nakon objavljivanja filma pričaloo gotovo koliko i o njenoj koleginici Katarini Radivojević, koja je odigrala glavnu rolu.


Moglo je, međutim, da bude i drugačije jer je Zdravko Šotra razmišljao o tome da njegova Zona ipak bude večito nasmejana Leskovčanka.


Obožavanje prema Šotri je od početka. Poverenje koje vam on uliva... malo je takvih reditelja. Kada smo se upoznali, rekao mi je da se dvoumi između Katarine i mene koja će da igra Zonu Zamfirovu, i rekao mi da će to biti Katarina ― ispričala je Sloboda u emisiji Šta sam tebi & ko sam sebi.

 

Ona ne krije da nije bila oduševljena ovom Šotrinom odlukom.


On je osetio u tom trenutku da ja nisam spremna za glavnu ulogu i nisam bila spremna. Nije mi tad bilo prijatno. Kako može da mi bude prijatno kad ti glavna uloga ode ispred nosa. Nisam plakala. On me utešio i dao mi je drugu ulogu. Ta stabilnost koju ja imam me je održala u ovom poslu. Kućno vaspitanje koje imam. Ja imam dve sestre, i roditelji su nas puštali da se borimo same. Sećam se da mi je tata rekao tada: "Super! Spremi se, uči, radi..." Velika stvar je bila da igram i s Gagom Nikolićem. Povukao me za nos tada, kao što se vuku trudnice, i rekao: "Sad će da ti krene" ― prisetila se glumica.

 

1 / 8 Foto: Dragan Kadić


Sloboda se osvrnula i na činjenicu da je njena mlađa sestra Dragana njena koleginica i da od početka karijere mora da se bori s predrasudama.


Njoj je baš teško i nije joj lako. On je morala duplo više da radi i dokazuje se jer su je ljudi doživljavali kako joj sestra namešta poslove.... A to nema veze sa istinom. Ona je uspela da se izbori sa predrasudama. Stalno sam joj govorila da mene mora da pretvori u plus, nikako u minus i kao smetnju, i ona je to radila, ali za to je potreban veliki napor. Ona je sad student glume, htela je da pobegne od toga i završila je drugi fakultet, ali ju je život vratio na glumu ― izjavila je Sloboda.


 

 

makonda-tracker