iznenadićete se

NEMA NOVIJE HITOVE, NE IDE NA TURNEJE I NE IZLAZI IZ KUĆE: Znate li ko je jedna od najbogatijih pevačica na svetu?

0

Na listama "muzičkih milionera" Velike Britanije i Irske prva žena na listi godinama je dama koju sigurno ne biste očekivali

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovih dana, irska muzičarka Enja (59) je aktivnija na društvenim mrežama nego inače — ona obeležava dve decenije od objavljivanja albuma A Day Without Rain.

 

Reč je o njenom petom studijskom albumu, dok je svetsku slavu stekla još 1988. godine, zahvaljujući pesmi Orinoco Flow. Tada je Enja prodala više od 75 miliona albuma širom planete, dok je njen album Watermark u to vreme bio je među deset najuspešnijih u Evropi.


Odlično su prošli i svi naredni, a ova muzičarka i pevačica priznaje da ne zna čime je zaslužila poverenje obožavalaca, s obzirom na to da je svesna koliko sporo objavljuje novu muziku. Pevala je na deset jezika — čak i na izmišljenom, a njen glas stoji iza muzičkih tema u Gospodaru prstenova.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Enja, inače, živi sama u dvorcu Menderlej južno od Dablina, koji je 1997. kupila za 2,5 miliona dolara, a retko izlazi iz svog doma, gde joj je prvi komšija Bono Voks iz benda U2. S porodicom nije bliska, o njenom životu se ne zna previše, ali je već godine makar jednom godišnje u centru pažnje svetske javnosti.

 

Naime, uvek kada se svode računi o najbogatijima u svetskom šou-biznisu ispliva Enjino ime. Njeno bogatstvo procenjeno je na 140 miliona dolara, a Ijan Kokson, koji više od 20 godina uređuje listu najbogatijih za Sunday Times, ističe da Enja ne zaradi mnogo novca godišnje, ali da se za ovakve liste uglavnom računa ukupno bogatstvo tokom karijere.


Enja se "ne pomera" previše, zarađuje samo oko milion godišnje. Ipak, ona je ostvaren umertnik i tokom karijere je prodala milione albuma. Kad steknete takvo bogatstvo, ostajete na listi, ne može da nestane — objasnio je on jednom prilikom.
 

Na veliko iznenađenje britanskih medija, pre nekoliko godina su svi preneli da je ona bila prva žena na listi najbogatijih muzičkih zvezda na Ostrvu i da je po zaradi premašila čak i Adel.

 

 

makonda-tracker