tužno

PREMINULA SLAVNA PEVAČICA I DOBITNICA GREMI NAGRADE: Publika ju je obožavala kao veliku zvezdu osamdesetih!

0

Savladao ju je virus korona.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kantri pevačica i Gremi dobitnica, K. T. Oslin, preminula je u 78. godini usled posledica korona virusa.

 

Oslin je postala prva žena koja je 1988. godine osvojila nagradu CMA za pesmu godine za „80 dame“. Takođe je tokom karijere osvojila više nagrada Grammi i ACM. Neki od njenih drugih hitova uključuju „Drži me“ i „Dođi sledeći ponedeljak“.

 

Dobila je i nagradu za najbolji ženski vokal za pesmu "80's Ladies" 1988. godine, a istu nagradu je osvojila i za najbolju kantri pesmu za hit "Hold Me" 1989. godine.

 

jj
foto: Youtube Printscreen

Takođe, bila je u vrhu svih relevantnih top lista i 1990. godine, sa pesmom "Come Next". Godine 1988. je osvojila i nagradu za pesmu godine na "Country Music Awards" događaju, što je bio prvi put da je žena dobitnica.

 

"KT Oslin je imala jedan od najduhovitijih glasova u kantri muzici i snažno je uticala na žene svojim hitom '80's Ladies'. Imala sam sreću da sarađujem sa KT u brojnim televizijskim emisijama kasnih 90-ih.

 

Uvek je bila ljubazna ekipama i nadolazećim talentima koji nastupaju pored nje. Ona je zaista imala jedan od najboljih glasova u istoriji našeg formata. U ovom teškom trenutku naše misli idu prema njenim voljenima, "Sarah Trahern, izvršna direktorka "Countri Music Association", navodi se u saopštenju.

 

 

makonda-tracker