izborio se

"BIO SAM BLIZU SMRTI": Ispovest Irfana Mensura o borbi sa koronom, a evo koji GLUMAC mu je NAJVIŠE POMOGAO!

1

Irfan Mensur (68) kaže da je jedva pobedio korona virus, a da mu je najveća podrška u tome bio jedan kolega

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

U pitanju je Žarko Laušević (60). 

 

Dva glumca su ležala u susednim apartmanima bolnice Bežanijska kosa i svakodnevno su se viđala i bodrila.

 

Mensur je bio u teškom stanju i borio se za život, a Lauš je činio sve da ga "digne" i opraspoloži.

 

Petnaest dana sam bio non-stop na kiseoniku. Čim su me priključili na mašinu, prošlo mi je kroz glavu da je to kraj. Bio sam blizu smrti, osetio sam to, ali se nisam uplašio. Svi ćemo to dočekati pre ili kasnije. Sa svojih skoro 70 godina dovoljno sam uradio u životu, tako da ne brinem što me jednog dana više neće biti. Jedino što me je u tim teškim trenucima brinulo bila je činjenica da nisam nekim ljudima rekao sve što sam planirao ― priča Irfan, kome su bolnički dani lakše prolazili u društvu.

 

Lauš je ležao u apartmanu do mog. Stigao je u bolnicu nedelju dana pre mene, tako da je tamo već bio domaći. Družili smo se svakog dana onoliko koliko nam je zdravstveno stanje dozvoljavalo. Bodrili smo jedan drugog. Kada je odlazio iz bolnice, ostavio mi je veliku šolju za kafu na kojoj je nacrtan smajli. Taj poklon je postao moja amajlija i trajaće dok ja budem živeo.

 

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

 

Mensur je saznao da je zaražen koronom dok je spremao predstavu "Ana Karenjina" u niškom Narodnom pozorištu.

 

 Na probi sam osetio iznemoglost, pad koncentracije i gubitak snage. Moja koleginica Dragana Mićalović, jedan tonac i ja smo bili pozitivni na testu. Dobio sam temperaturu i hitno sam iz Niša prebačen u Bežanijsku kosu. Srećom, stigao sam na vreme. Da nije bilo tako, verovatno bi sada moje kolege za vaš list govorile kakav je bio Irfan Mensur za života ― objašnjava glumac.

 

Irfan je pre dve nedelje iz bolnice pušten kući i predstoji mu dug oporavak.

 

― Najgore je prošlo. I dalje pijem lekove i primam injekcije. Trenutno sam u samoizolaciji i za nekoliko dana treba da radim kontrolni test. Očekujem da ću za nekih mesec dana moći normalno da funkcionišem ― poručuje glumac.

 

 

makonda-tracker