Tesna koža ipak na Prvoj?!

1
Gama Entertainment Group oštro demantuje tvrdnje da će RTS u saradnji sa Sinišom Pavićem snimati nastavak filma Tesna koža, i tvrde da će serijal svoj nastavak doživeti na Prvoj srpskoj televiziji.

Obaveštavamo sve medije, pre svega Upravni odbor Radio Televizije Srbije, da Gama Entertaiment Group u saradnji sa Prvom srpskom televizijom  3. novembra započinje snimanje filma Tesna koža 5Tesna koža  6Gama Entertaiment Group je isključivi i jedini nosilac proizvođačkih prava na autorsko delo svih dosadašnjih filmova Tesna koža, kao i likova u celosti.

Ovim napominjemo da navodni protokol koji je Pavić potpisao sa Košutnjak filmom i RTS-om o snimanju istoimenog filma i serije za sledeću godinu, nikako ne može biti validan, te da  će proizvođač filmskog dela pod nazivom Tesna koža produkcijska kuća Gama Entertainment Group biti prinuđena da pokrene krivično-pravne postupke radi zaštite svojih autorskih prava.

Podsećamo, da je Siniša Pavić kao jedan od koautora Tesne kože 1 i 3 još 1981. godine angažovan da napiše scenario pod nazivom Tesna koža od strane produkcijske kuće Film Danas koja je otkupila sva autorska prava korišćenja i raspolaganja nazivom i likovima iz navedenog scenarija.

Gama Entertainment Group je 1987. godine preuzela sva autorska prava proizvođača filmskog dela Tesna koža i na osnovu toga snimila naredna tri nastavka Tesna koža 2, 3 i 4.

Zbog svega gore navedenog, apelujemo da Pavić nikada nije imao bilo kakva prava da snimi i jedan nastavak filma Tesna koža, niti da koristi likove i scene iz istog, kao  što je to učinio snimanjem serije Bela lađa, gde je već izvršena krađa naziva i lika glavnog junaka (lik Šojića). Takođe, apelujemo na Javni servis Srbije i Upravni odbor RTS, da prestanu otvoreno da omogućavaju krađu autorskog dela i podržavaju Pavićevu lažnu poziciju kad je reč o Tesnoj koži.

Gama poseduje svu potrebnu dokumetaciju o proizvođačkim pravima na brend Tesna koža, što će se na sudu vrlo lako i dokazati. Dakle, Siniša Pavić otovoreno i protivpravno prisvaja delo Tesna koža, u čemu mu pomažu Košutnjak film i RTS , te  će Gama verujući u sudske oragne, pravdu potražiti na sudu.

Takođe, podsećamo da je Pavić 2006. godine već pokušao da snimi nastavak filma Tesna koža, a onda ipak snimio samo seriju Bela lađa, zbog čega je režiser Milan Živković podneo tužbu protiv njega, a koja je još uvek u procesu.

Mađutim, sa saznanjem da Gama entertainement group snima još dva nastavka filma, gospodin Pavić je požurio sa objavljivanjem informacije u Drugom dnevniku RTS da je sa pomenutom televizijom sklopio dogovor o snimanju istoimenog filma, a što ni ovoga puta Gama neće dozvoliti.

Napominjemo da će se Gama posebno obratiti i svim drugim organima i institucijama o ovom problem koji traje godinama, a samo jedna od njih je i RRA, s obzirom na to da Javni servis Srbije protivpravno emituje seriju Bela lađa i sklapa ugovor o filmu Tesna koža. Jer, RTS očito nije upoznat sa autorskim pravima.

Kao i prethodna tri dela, producent i budućih nastavaka filma biće Aleksandar Mladenović, dok scenario - režiju potpisuje Milan  Živković, koji je takođe u prethodnim nastavcima filmova 1, 2 i 4 učestvovao u stvaranju ovog brenda, scenarista i režiser – navodi se u saopštenju Gama Entertainment Group.

makonda-tracker