bio mu je podrška

"VELIKU SI PRAZNINU OSTAVIO, ALI SREĆOM I VELIKO DELO": Holivudski glumac se oprostio od Mustafe, koji mu je bio mentor!

0

Da nije bilo Nadarevića možda ne bi napravio svetsku karijeru.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Glumac koji je postigao svetsku karijeru i Holivudski san, Goran Višnjić priznaje da mu je dosta pomogao čuveni Mustafa Nadarević, koji je nažalost preminuo pre nekoliko dana. 

 

On je sa Nadarevićem igrao i u pozorištu i u nekoliko filmova i smatra da je najviše uticao na njegovu karijeru.

 

"Mentor. To je meni bio Mujki. Kad su svi rekli: "Nemoj to, naškodiće ti karijeri", Mujki bi bio: "Ma ne! Odjebi ih! Budi hrabar! Radi to i uradi onako sjajno, do kraja! Pokaži im, ko ih šiša. A toga svega se držao i sam.

Uvek hrabar, i uvek u glavu "- napisao je Višnjić na svom Instagramu.

 

Glumac koji trenutno živi u Engleskoj, a slavu je stekao u seriji "ER", osvrnuo se i na njihov zajednički rad.

 

 

""Hamlet", "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", "Duga mračna noć"... Pa to je moja cela karijera, 20 godina... I svaki važan veliki projekt bio je tu, i uvek spreman da pomogne, i uvek spreman da da sve od sebe, izbori se za honorare mlađih kolega i da ne dozvoli da ih gaze direktori drame, da podeli svoje znanje, predloži, a da se ne nameće. Nadam se samo da sam mu zahvalio na svemu toliko puta da sam nekad bio i dosadan, a njemu bi uvek bilo neugodno. "Ma daj, Gorane, preteruješ", rekao bi... E moj Mujki, u tome nisam preterao, nikad, zaslužio si svaku reč hvale i zahvale... Falićeš strašno puno, stari moj, veliku si prazninu ostavio, ali srećom, i veliko delo" - poručio je Višnjić.

 

Mustafa Nadarević preminuo je u nedelju u 78. godini posle duge i teške bolesti. Između ostalog, igrao je u filmovima "Otac na službenom putu", "Već viđeno", "Ničija zemlja", "Duga mračna noć" i "Nafaka". Živeo je i radio u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, a najveći deo života proveo je u Zagrebu. Mustafa će po sopstvenoj želji biti sahranjen u krugu porodice.

 

 

 

makonda-tracker