nije mu bilo lako

DOVODIO JE MUŠKARCE U NJIHOV ZAJEDNIČKI DOM: Čuveni glumac nakon više decenija braka priznao da je gej!

0

"Skrivena istina s kojom sam konačno spreman da se suočim jeste... da sam gej", napisao je glumac i komičar u svojoj autobiografiji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Škotski glumac Stenli Bakster deklarisao se kao homoseksualac, javljaju britanski mediji.


Glumac i komičar koji se proslavio u dečijim progamima, a potom i u televizijskim serijama The Stanley Baxter Show, Time For Baxter, Picture Show Stanley Baxter, The Stanley Baxter Series u penziji je već 25 godina, a sada je, u 95. godini, rešio da u autobiografiji otkrije manje poznate detalje o svom privatnom životu.


Bakster je napisao kako je celog života, ali i celu karijeru, skrivao svoju seksualnu orijentaciju i da je — homoseksualac.

 


Glumac je, inače, dugo bio u braku s Mojrom Robertson, a do njega umalo nije došlo. Kako je opisao u svojoj knjizi, ona je žarko želela da postane njegova supruga, ali je on rešio da raskine i sve joj prizna. Istina ju je toliko uznemirila da je pretila da će izvršiti samoubistvo skokom s prozora, a Bakster i Mojra ipak su se na kraju venčali. Glumac nije mogao da pobegne od svoje prave prirode, pa je sa suprugom sklopio dogovor da se on upušta u veze s pripadnicima svog pola.


Nisam mogao dugo da izdržim bez muškaraca — piše on. — Srećom, Mojra je imala razumevanja. Ako sam bio zainteresovan za nekoga, mogao sam da ga dovedem kući.

 


Ovo nije prvi put da su seksualni život i seksualnost Stenlija Bakstera privukli pažnju: 1962. godine, pet godina pre nego što je usvojen Zakon o seksualnim prestupima kojim je dozvoljen homoseksualizam u Velikoj Britaniji, glumac je uhapšen jer je u javnom ve-ceu u Londonu pokušao jednom muškarcu da plati seksualnu uslugu. Iz straha da će mu ovaj skandal uništiti karijeru i život, Bakster je čak razmišljao da okonča svoj život. Ipak, njegov advokat uspeo je da ga oslobodi svih optužbi i ova epizoda u njegovom životu je zaboravljena.


Kako je priznao u svojim memoarima, on nikad nije uspeo da prihvati pravog sebe.


Svako bi bio lud da odluči da živi tako teškim životom — napisao je Bakster. — Mnogo je homoseksualaca kojima je prijatno da budu to što jesu. Ja nikad nisam želeo da bude gej. I dalje to ne želim.


Godine koje su usledile nakon skandala nisu bile lagane — Mojri je dijagnostikovana shizofrenija, a preminula je 1997. usled predoziranja lekovima. Kako je pre nekoliko godina priznao u jednom intervjuu, drago mu je što supruga i on nisu imali dece, iako je osetio manji žal kada je došao u godine da bude deka.

 

Glumac danas ima 94 godine i važi za jednog od najuspešnijih zabavljača svoje generacije. 


 

 

makonda-tracker