ekscentrična dama

"ODUVEK SAM BILA BUNTOVNIK, A NE ČOVEK OD LJUBAVI": Slađana Milošević iskreno govori o emotivnom životu i karijeri!

1

Njen stil i imidž je i danas tema diskusija, ali njeno muzičko stvaralaštvo je bez konkurencije.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Rokenrol zvezda Slađana Milošević priznala je da joj smeta kada je nazivaju pevačicom, jer je ona, kako naglašava, sve drugo osim toga i mnogo više od toga.

 

"Nazivaju me pevačicom, a ja sam mnogo više od toga, muzičar i kompozitor. Na Berkliju sam studirala kompoziciju, na MIT-u gitaru, a na našem Fakultetu muzičke umetnosti violinu. Znate, tu moju muziku koju slušate i volite stvorio je muzičar i kompozitor, nije se to samo stvorilo" – rekla je Slađana u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji.

 

Slađana je istakla da sebe nikada nije predstavljala kroz fizički izgled, već isključivo kroz muziku.

 

foto: k1 screenshot

"Da sam ostala u imidžu „seksi dame“, onda bi svo moje obrazovanje koje sam navela – propalo. Tendencija je i danas da se žene prikazuju kao objekti. Oduvek sam bila buntovnik, i nisam bila čovek ljubavi, jer sam imala mnogo posla. Morala sam da napišem enciklopediju. Ipak, ja sam neko ko voli sve ljude, bez obzira na to da li su bili u vezi sa mnom ili ne" – kaže rokenrol diva.

 

Na pitanje voditelja koliko je do sada imala ljubavi u životu, odgovorila je:

 

"Ovo je moja treća ljubav" – rekla je zagrlivši svog psa u naručju.

 

"I ovo je moja najveća ljubav. Ja se kajem zbog svega, takva sam, racionalna. Kajem se što sam dozvolila da mi se ljubav ikada i dogodi."

 

Poznata po svom prepoznatljivom, ekscentričnom i stilu koji je oduvek bio ispred našeg vremena, Slađana je rekla:

 

"Sve sam morala prvo da vidim u svojoj glavi, jer nisam imala gde da vidim sve ono što sam nosila. To je nešto podsvesno, jungovski u meni. Kada su me 1981. godine pozvali na Jugoviziju kao predstavnika Srbije sa pesmom „Recept za ljubav“, RTS-u se nije dopalo što sam imala jednu belu, a drugu crnu nogavicu, teget kosu, što su svi muzičari, muškarci, bili našminkani i imali crveni karmin. Hteli su da otkažu naš nastup. Jedno sat vremena smo se dobro isvađali, a onda su ipak popustili, jer zaista bi bilo glupo da nismo nastupili zato što muškarci nose crveni karmin" – kaže Slađana.

 

 

 

 

makonda-tracker