druga strana medalje

PRVOG SUPRUGA NIKADA NE SPOMINJE U JAVNOSTI: "Tajne" kraljice Leticije ruše ugled savršene dame!

0

Sedmog avgusta 1998. godine, ona se udala za pisca i srednjoškolskog profesora književnosti Alonsa Gerera Pereza nakon godinu dana veze.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljica Leticija od Španije privlači mnogo pažnje javnosti svakodnevno — svaki njen izlazak iz kuće i modna vest i novost iz sveta šou-biznisa. Ona je supruga kralja za primer: uvek je na visini zadatka u svakom smislu.


Međutim, strani mediji pišu da ona nije od samog početka viđena kao idealna supruga za, tada princa, a danas kralja Felipea VI, makar u očima tradicionalista. Neki od detalja koji se posebno ističu su sledeće činjenice, ali i glasine.

 

Iako ne bi bilo očekivano da je u 21. veku Leticija sedela na vrhu kule i čekala princa da dođe po nju, ali mnogima — kao i u slučaju Megan Markl, supruge britanskog princa Harija — smeta činjenica da kraljica ima iza sebe jedan brak.


Sedmog avgusta 1998. godine, ona se udala za pisca i srednjoškolskog profesora književnosti Alonsa Gerera Pereza nakon godinu dana veze. Ipak, par se razveo već 1999. godine.


Leticiji nisu u prilog išle ni glasine o navodnom abortusu za koji se odlučila tokom veze s Davidom Teherom. Ovo nikad nije potvrđeno, a njen rođak David Rokasolano izneo je sve detalje ovog prekida trudnoće u knjizi "Doviđenja, princezo" koju je napisao o Leticiji.

 

foto: Profimedia

 

Jedan o najčešćih tračeva o španskoj kraljevskoj porodici je svakako onaj da se Leticija ne slaže sa svojom prethodnicom i svekrvom kraljicom Sofijom. Navodno njene ćerke princeza Leonor i princeza Sofija, kada Leticija i Felipe putuju, uprkos tome što imaju dadilje, odlaze da prespavaju kod Leticijinih roditelja, a ne kod bivšeg kralja Huana Karlosa I i kraljice Sofije. To delu tamošnje javnosti smeta, a glasine da nešto nije u redu u španskoj kraljevskoj porodici potvrdio je snimak iz crkve kada je kraljica Sofija pokušavala da se fotografiše s unukama nakon mise, a Leticija sve vreme stajala ispred fotografa okrenutih leđa i napadno sprečavala da do toga dođe.

 

Pored Felipea, Huan Karlos i Sofija imaju još dvoje dece: ćerke Elenu i Kristinu od Burbona i Grčke. Kako su pisali mediji, kada je njihov brat 2014. godine krunisan, Elena i Kristina su izgubile obavezu da predstavljaju Krunu jer nisu ćerke kralja, već sestre, ali uz to su ostale i bez mesečnih primanja. Bilo je glasina da je u donošenje ove odluke bila upletena i Leticija, a njena motivacija navodno je bilo to što se nije preterano slagala sa zaovama.

 


Kako je jednom prilikom otkrio Leticijin bivši šef Alfredo Urdači, kraljica je želela da nastavi da radi kao novinar i po udaji za Felipea VI. Ona je navodno želela da radi skraćeno radno vreme kako bi uskladila svoj posao s obavezama koje ima kao kraljica, ali je njen svekar i tadašnji kralj Huan Karlos I to odbio.


Mediji tvrde da se za to zalagao i Leticijin suprug Felipe, ali su morali da odustanu od ove ideje.

 

Sudeći po jednoj od brojnih knjiga o životu današnjeg kralja Španije, postojao je snimak Leticije Ortiz iz 1996. godina, nastao u Meksiku, kada je na jednoj debati u Gvadalahari kritikovala monarhiju.

 

On je navodno otkupljen 2003. godine, nešto pre nego što se ona udala za Felipea, i to za 6.000 evra, ali potom je, kako pišu strani mediji, uništen i danas se ne može naći.

 

Postoje brojne glasine da je kraljica ranije bila republikanka, ali ne i dokazi.

 

 

makonda-tracker