da li ste znali?

KUĆA NADOMAK VALJEVA MU JE SPAS OD GRADSKE VREVE: Miloš Biković izneo stavove o politici, karijeri i privatnom životu!

0

Bez obzira na to što ga politika ne privlači, Biković se više puta tokom karijere našao u društvu političara.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularni glumac Miloš Biković govorio je o političkim ponudama, karijeri i planovima.

 

"Otvoreno su me zvali iz raznih stranaka da postanem član njihovih partija. Na sve te pozive sam se uljudno zahvaljivao i odbijao ih. Nikada zbog toga nisam doživeo neku presiju ili neprijatnu situaciju. Niko me nije zvao i rekao: "A nećeš?! E, sada ćeš da vidiš kako ćeš da prođeš." Jasno je kojom profesijom se bavim i njoj sam maksimalno posvećen. Smatram da javne ličnosti treba da koriste svoju slavu i uticaj da ukažu na neki problem u društvu, ali da nema potrebe da se obavezno bave politikom.

 

Bez obzira na to što ga politika ne privlači, Biković se više puta tokom karijere našao u društvu političara. Jedan od najmoćnijih ljudi na svetu, predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin dodelio mu je priznanje "Medalja Puškina" za zasluge u oblasti kulture i za zbližavanje kultura i nacija.

 

foto: Antonio Ahel/ATA Images

" Ta nagrada mi je dala ohrabrenje i vetar u leđa. Bilo je to veličanstveno priznanje pogotovu jer sam ga dobio iz Putinovih ruku. Mi smo u potpunosti diskreditovali naše institucije. Kod nas se često podrazumeva neki pogubni dvosmisleni kontekst kada ti predsednik ili ministarstvo dodeli neku nagradu i uvek se na to gleda sa zadrškom kao da su ti to dali zato što je to marketinški potez za onog koji uručuje, a ne zato što taj orden zaslužuješ svojim delima. U Rusiji institucije nisu diskreditovane i kod njih se u državne nagrade ne sumnja toliko."

 

Miloš je pandemija korona virusa naterala da kupi kuću u selu nedaleko od Valjeva. Tamo pronalazi mir od gradske vreve i gužve.

 

"Još uvek nemam vremena da obrađujem zemlju i sadim voće i povrće, ali biće vremena i za to. I dalje imam mnogo posla u Beogradu da bih stigao da se bavim time."

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker