Željko Mitrović: Živim u senci svojih ćerki

7
Vlasnik i prvi čovek televizije Pink, Željko Mitrović, osvrće se na težak period koji je ostavio iza sebe, otkriva svoje planove za budućnost i ističe kako se njegove naslednice snalaze u medijima
foto: Marko Poplašen, Story press
foto: Marko Poplašen, Story press

Nakon teškog perioda na ličnom planu koji je ostavio iza sebe, kada se krajem protekle godine suočio s ozbiljnim zdravstvenim problemima zbog kojih je dva meseca proveo pod strogom lekarskom nadzorom u bolnici u Flenzburgu, prvi čovek televizije Pink, Željko Mitrović (44), na posao se vratio ispunjen novom mudrošću i kreativnim idejama, a u svemu tome najveću podršku pružile su mu supruga Milica (42)  i ćerke Kristina (11) i Andreja (10).

- Trenutno se odlično osećam. Ja sam kao Little Baby – istakao je kroz osmeh vlasnik ružičaste korporacije ne skrivajući da se šest meseci nakon oporavka oseća kao dečak koji je ispunjen energijom za nove poslovne poduhvate i izazove. Uprkos čestim putovanjima na sastanke širom sveta i poprilično napornom životnom tempu, Željko kaže da uvek pronađe vremena za sebe, a da potom u takvim trenucima besprekorno uživa.

- Sve vreme ovog sveta je moje, samo ga raspoređujem na različite načine – ističe Mitrović koji nikada nije skrivao da je veliki ljubitelj zabava i dobrih provoda. Na pitanje kako se najradije opušta kada se kamere pogase, prvi čovek televizije Pink bez razmišljanja odgovara:

- Ako to otkrijem, svi će me mnogo mrzeti – izričit je Željko u odluci da trenutke iz svoje privatnosti čuva samo za sebe kako nikoga ne bi iznervirao. Ipak, kada se umori od svega, najlepši, najdublji i najiskreniji mir pronalazi pored supruge Milice, inače potpredsednice i urednice programa televizije Pink i njihove dve ćerkice, Kristine i Andreje. Vlasnik medijske imperije otkriva da su njegove naslednice u potpunosti naviknute na medijsku pažnju kojoj su konstantno izložene.

- Navikle su na medije i verujem da im to prija. Mislim da su one mnogo veće zvezde nego svi mi zajedno, tako da smo u principu u njihovoj senci – priča Mitrović koji nije krio zadovoljstvo zbog odziva gostiju na zabavu koju je upriličio u Klubu privrednika u Beogradu povodom predstavljanja nove programske šeme TV Pink.

- Naravno da sam zadovoljan odzivom gostiju, ali pre svega zadovoljan sam svim onim što radimo, a to je jedno sveobuhvatno restauriranje, zaokret i potpuna nova programska šema koja nastaje kao rezultat svega što sam prethodno pomenuo. Ove godine proizvodićemo između trideset tri i trideset pet različitih projekata, a od toga bar desetak onih koji se u svetu zovu blokbasteri. Zbog toga sam srećan jer je u tom slučaju i faktor rizika smanjen na minimum. Verujem da će nam ovo biti jedna od najuspešnijih, najzrelijih i najproduktivnijih šema do sada. Kada je reč o poslovnoj politici i nju ćemo vratiti sopstvenoj  produkciji kao glavnom konceptu koji ćemo u budućnosti prezentovati. Sve u svemu, kad se sve sabere i oduzme, rekao bih da smo ušli u jedan period od pet godina koji će biti veoma uspešan – zaključuje Željko ističući koliko veruje u promene koje nastupaju u novoj eri TV Pink.

Moni Marković

makonda-tracker