nije se bavio samo muzikom

OTPEVAO JE "NIJE MENE, DUŠO, UBILO" I — NESTAO: Evo gde je i kako danas izgleda pevač koji je obeležio devedesete

1

Jedan od najvećih hitova na kraju 20. veka otpevao je Goran Dimitrijadis Dima, a ova pesma i danas se često može čuti na slavljima

foto: screenshot youtube
foto: screenshot youtube

Kada je davne 1994. godine objavio numeru "Nije mene, dušo, ubilo" Goran Dimitrijadis Dima sigurno nije ni slutio kakav će hit postati.


Pesma već dve i po decenije živi i peva se po kafanama, a pevač je odavno priznao da je zahvaljujući njoj do pre nekoliko godina stalno nastupao bez ikakve reklame. Posle prvog albuma na kom je noseća bila upravo ova pesma, Dima je snimio još jedan 1996. godine na kome su se nalazile balade, a od 2000. godine, kada mu je izgorela kuća, nije se bavio diskografijom, već samo nastupa, a povremeno čak i radio kao taksista.

 

Kako i sam ističe, ljudi su iznenađeni što ga nismo viđali češće.


Mnogi me pitaju "A je l’ vi još radite? Što vas nema? Takav hit ste imali, a ne pevate?" Koliko puta sam morao da odgovorim na ta pitanja, počeli su da mi rastu rogovi! — rekao je jednom prilikom.


On je tada istakao da nije želeo da snima nove pesme samo da bi ih snimio.


Inače, nikada nisam hteo da snimam po svaku cenu. Ja ne shvatam to da neko proda njihvu ili neko drugo imanje da bi snimio CD. Ja muziku nikada nisam doživljavao kao trgovinu — istakao je.

 

foto: Youtube Printscreen

Kako je tada priznao, nakon što mu je kuća izgorela, sve što je imao uložio je u njenu obnovu, pa se nije fokusirao na muziku, ali prošle godine objavio je numeru "Greška".

 

 

makonda-tracker