javnost zabrinuta

LOŠE VESTI STIŽU IZ ITALIJE: Siniša Mihajlović pozitivan na virus korona

1

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović pozitivan je na virus korona.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Trener italijanske Bolonje nalazi se u grupi rizičnih pacijenata jer se mesecima borio sa leukemijom koja mu je dijagnostifikovana pre godinu dana.

 

Mihajlović (51) je bio pozitivan na testiranju po povratku sa godišnjeg odmora i sada se nalazi u strogoj izolaciji.

 

Siniša se u Bolonju vratio u petak i odmah je u skladu sa protokolima kluba testiran na COVID-19. Nažalost, test je bio pozitivan.

 

"Po povratku u Bolonju u petak, Siniša Mihajlović bio je pozitivan na testiranju na COVID-19", stoji u kratkom saopštenju na sajtu Bolonje.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

Na sreću, Siniša ne oseća nikakve simptome bolesti.

 

"Kod našeg trenera ne postoji nikakvi simptomi, ali će ostati u izolaciji naredne dve nedelje u skladu sa preporukama nadležnih".

 

Kako su preneli italijanski mediji, svi igrači i treneri Bolonje će u ponedeljak biti testirani na korona virus uoči početka priprema.

 

Srpski trener je nakon završene sezone u Serija A bio na kratkom odmoru sa porodicom, tačnije na krstarenju Mediteranom.

 

Podsetimo, Mihajlović je u julu 2019. saopštio da boluje od leukemije i da mora transplantaciju koštane srži. Iako se mesecima borio sa opakom bolešću, ostao je uz ekipu, između terapija je držao treninge, a nepuna dva meseca po izlasku iz bolnice vodio je svoj tim na utakmici. U jeku pandemije koronavirusa obavestio je javnost da je pobedio opaku bolest.

 

Mihajlović je zbog bolesti sa kojom se borio bio veoma oprezan prilikom izbijanja epidemije koronavisrusa. Strogo se pridržavao svih zaštitnih mera, pa je činjenica da je sada zaražen prilično iznenadila i zabrinula javnost.

 

 

makonda-tracker