danas proslavlja 67. rođendan

DOLAZAK U VELIKI GRAD ZA MENE JE BIO OGROMAN ŠOK: Počeci Bogdana Diklića nisu bili NIMALO LAKI,a ove detalje malo ko ZNA

3

Naš čuveni glumac danas puni 67 godina.

foto: Stefan Jokić

Slavni inspektor Simić iz filma "Majstori, majstori" i Mirko Topalović iz čuvene serije "Maratonci trče počasni krug" oženio se koleginicom za koju ceo Beograd priča da je najlepša glumica, Dijanom Marojević 2009. godine.

 

Ubrzo su dobili i ćerku Sofiju, a kako je glumac izjavio u nekim intervjuima, rođenje ćerke ga je zauvek promenilo, zato što je pre toga bio "vuk samotnjak, sam sebi dovoljan".

 

Bogdan i njegova 21 godinu mlađa supruga iz Nikšića bili su izuzetno diskretan par, a ljubav su u jednom momentu pretvorili u poslovnu saradnju, pa su zajedno lektorisali njegovu knjigu.

 

Ipak, došao je trenutak kada su odlučili da stave tačku na ljubav i da se raziđu, ali su uprkos tome ostali u odličnim odnosima.

 

Glumac je više puta isticao da postoje mnoge stvari i komentari kojima ne pridaje veliki značaj, a upravo o tome je govorio u jednom intervjuu:

 

- Pre nekoliko dana u nekim onlajn novinama objavljen je jedan moj intervju, i video sam da se neki pojedinci, koji su srećom retki, bave time zašto ja u Hrvatskoj govorim hrvatskim jezikom. Pa govorim zato što je moj maternji jezik ijekavski, i zato što on prirodno ide iz mene. Logično je da Francuz koji živi i radi u Engleskoj govori francuski kad ode u Pariz. Od 1972. živim u Beogradu, ali sam čas tamo gde sam rođen, a čas sam ovde, i zašto bi se bilo ko uopšte bavio mojim jezikom. Ti komentari ne predstavljaju meni nikakav problem, nego su problem onih koji se time opterećuju. Kroz istoriju je svuda u svetu bilo suludih stvari, ali ja imam pravo kao dobronameran i čini mi se čestit čovek, da volim svaki prostor ove planete. Sve zlurade priče o jeziku inače shvatam kao projekcije nečijih inhibicija, inferiornosti, frustracija i kompleksa. To su stvari koje me čude, ne znam da li da im se smejem ili da tugujem zbog onih koje to opterećuje - izjavio je jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker