prešao je važan put

KLADIMO SE DA GA NE BISTE PREPOZNALI! Evo kako danas izgleda čuveni Avaks iz filma "Kad porastem, biću Kengur"

2

Jedan od omiljenih junaka novije domaće kinematografije svakako je simpatični Avaks koji je na krovu jednog voždovačkog solitera video leteći tanjir.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Prošlo je čak 16 godina otkad smo prvi put gledali film Raše Andrića "Kad porastem, biću Kengur", a on je za to vreme uspeo da postane možda i kultno ostvarenje svog doba. Gotovo da nema osobe koja nije više puta gledala "Kengura", a nemali broj obožavalaca zna napamet desetine urnebesnih replika.


Među junacima koji se često citiraju je Avaks, kojeg je fenomenalno odigrao Lazar Strugar.

 

Pored ovog filma, on je igrao još u naslovima "Crni u duši", "Bar-Beograd via Peking", "Šaht", "Bora pod okupacijom" i u seriji "Košarkaši".


Pre nekoliko godina, fotograf portala Espreso.co.rs uočio je Strugara u Beogradu i tada su nastale ove fotografije.

 

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs


Strugar se od tada nije često pojavljivao u javnosti, a pre dve godine je, povodom meseca borbe protiv bolesti zavisnosti, otvoreno govorio o svojoj priči. On je svoju zavisnost od heroina pobedio nakon učešća u sedamnaestomesečnom programu, a tada je pričao kako veruje da je ona u njegovom slučaju bila posledica nekih drugih problema.


Ne tvrdim da je tako, ali kod mene barem je duhovni problem bio, narkomanija je bila konsekvenca mog duhovnog problema, što nisam znao gde sam, ko sam, gde idem, šta radim, ali do toga ne možeš da dođeš kada si loše fizički, kada si loše psihički. Duboko sam ubeđen da je narkomanija bolest duha, naravno i duše, ali tek pošto se razboli duh — rekao je on tad.


Strugar je tom prilikom najavio da se vraća svom poslu.

 

foto: Youtube Printscreen

Pre nekoliko godina pojavila se ideja o snimanju nastavka "Kengura", ali malo šta je poznato.


Još je sve na nivou ideje, ne mogu u ovom trenutku ništa više da otkrijem o radnji filma — rekao je tada za Kurir reditelj Miroslav Momčilović.

 

 

makonda-tracker