SVAKA ČAST!

GEST ZA DIVLJENJE! Evo kome će Miloš Biković pokloniti honorar koji će dobiti za film "Košare"

4

Jedan od najpopularnijih mladih srpskih glumaca još jednom je pokazao zbog čega spada i u najcenjenije poznate ličnosti

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Serija i film "Košare" je projekat koji donosi priču o herojskom događaju iz naše istorije. Autori Balša Đogo i Nemanja Milić najavili su ekranizaciju bitke na Košarama i veran prikaz prvih dana teške borbe koja je postala simbol odbrane otadžbine.

 

Miloš Biković dobio je jednu od važnijih uloga, a snimanje je u toku. Njega ćemo videti u ulozi jednog od starijih momaka koji je preživeo '91. i '95, jednog od onih koji će ići da pomogne mlađim momcima.

 

 

Biković je odlučio da celokupni honorar prosledi porodicama poginulih srpskih vojnika, saznaje "Blic".

 

Informacija je tačna. Postoje neka dobra dela koja se čine u tajnosti. To je zato da se ne bi čovek gordio i kako ne bi isticao da je on dobar, ali postoje i neka dobra dela koja se čine javno kada se time upućuje neka poruka. Ja ne krijem ovo delo zato što želim da ljudi koji su se pre dve decenije borili za našu zemlju i koji su dali svoje živote i zdravlje, koji su učinili veliku žrtvu za naš dom, da oni znaju da se njihov podvig pamti i poštuje i da smo im na tome zahvalni. Mogu samo da zamislim kroz šta su oni prošli. Mogu da kažem, bez želje i prava da se poredim na bilo koji način s junacima, da se danas nastavlja njihova borba ali danas, ona je druge vrste, borbena linija je na televizijama, u novinama, na platformama, u knjigama, na ekranima, to je kulturološki, informacioni rat, gde posledica poraza nije gubitak života već gubitak duše i smisla, gde je jedan od mnogih neprijatelja zaborav. Ekipa filma i serije, radom na ovom projektu „Košare“ bori se protiv njega, da taj veličanstveni podvig naših junaka dobije svojevrsni spomenik — rekao je on.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Na pitanje da li je već imao priliku da se upozna sa porodicima poginulih heroja, glumac kaže:

 

Nisam stupio u kontakt sa porodicama poginulih vojnika, ali sam imao kontakta sa preživelim vojnicima koji su učestvovali na Košarama. Mnogo znači kada neko ko je to preživeo može da bude na snimanju i pomogne svojom ekspertizom — zaključio je.

 

Premijera filma "Košare" za sada je planirana za februar 2021. godine, a serije dva do tri meseca kasnije na Superstar TV.

 

 

makonda-tracker