obeležava važan datum

MALO JE POZNATO DA JE NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU "HARI POTER": Danas puni 58 godina, a evo šta kaže o roditeljstvu!

1

Naš glumac koji je dostigao holivudsku slavu danas puni 58 godina.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Predrag Bjelac je svetsku slavu stekao igrajući u megapoularnom ostvarenju "Hari Poter", a nakon toga je oduševio domaću publiku ulogom u "Ubicama mog oca", a sada ga možemo gledati i u seriji "Tajkun".


Rođen je 30. juna 1962. godine u Beogradu. Školovao se u bivšoj Jugoslaviji i Americi, a jedno vreme je živeo i radio u Pragu. Sa bivšom suprugom Katarinom Bjelac ima ćerke Taru i Unu. Da je gluma njegova ljubav, pokazao je tako što je upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Već na drugoj godini je otišao u Ameriku gde je pohađao školu glume na Institutu Li Strasberg.

 

Na filmskom nebu se prvi put pojavio 1985. godine u filmu „Šest dana juna“. Nakon toga je glumio u seriji „Vuk Karadžić“ i filmu „Kako je propao rokenrol“.
Ostvario se kao glumac u češkim, nemačkim, britanskim i američkim filmovima i serijama, ali i domaćim serijama „Nemanjići: Rađanje kraljevine“, Ubice mog oca“, „Šifra Despot“ i „Pogrešan čovjek“.

1 / 6 Foto: Profimedia

Svoj ljubavni život drži podalje od očiju javnosti. Ipak, poznato je da je od 2012. godine u vezi sa rediteljkom, producentkinjom i scenaristkinjom Marijom Perović.

 

Strastveni je kolekcionar replika automobila, a u svojoj kolekciji ima na stotinu različitih modela iz nekadašnjih zemalja tzv. istočnog bloka.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker