ima slavne pretke

Njen otac je svima poznat, ali malo ko zna da joj je Dobrica Ćosić DEDA: Ćerka Predraga Markovića je prava LEPOTICA koja OSVAJA srpsku glumačku scenu (FOTO)

1

Mlada glumica Miona Marković gradi svoj put ka zvezdama.

miona marković
miona markovićfoto: Damir Dervišagić

Miona Marković postala je veoma aktuelna u poslednjem periodu jer pripada ekipi mladih glumaca koji se probijaju na javnu scenu. Poznato je da je ćerka istoričara Predraga Markovića, ali manje poznat podatak je da je ona unuka pisca Dobrice Ćosića

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miona Marković (@meseceva_kcii) on

Mionu ćemo uskoro gledati u seriji "Koreni", a istoimeni roman je napisao baš njen deda Dobrica Ćosić, o čemu je mlada glumica progovorila za "Hello!".

Moja prababa bila je tetka Dobrice Ćosića, a on meni deda-stric. Poslednja uspomena na njega je iz jedne jutarnje januarske šetnje po dorćolskom keju, na kojoj smo bili nas troje: Dobrica, brat i ja. U devedeset i nekoj govorio je duhovito i poletno. Mi smo ga slušali kao dedu, mentora i čiču, tako smo ga zvali. Mnogo mi je drago pto je prva uloga koju sam odigrala bila baš u "Korenima", imam utisak da je sve nekako povezano", rekla je Miona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miona Marković (@meseceva_kcii) on

 

Miona Marković je otkrila za "Hello!" i kako reaguje na to što se uz njeno ime često nađe odrednica "ćerka Predraga Markovića":

To će me svakako pratiti dok ne izgradim karijeru. Ne mogu da pobegnem od porekla i porodice. Činjenica da su vam roditelji poznati ima svoje prednosti i mane. S jedne strane, brže te primete, s druge, odgovornost je veća", smatra lepa Miona.

 

makonda-tracker