nije joj bilo lako

ŠEST MESECI SE BORILA PROTIV VIRUSA: Bilja Krstić otkrila kako je tekla njena naporna bitka za zdravlje

1

Čuvena Bilja Krstić, jedan od najlepših glasova naše muzike, ostavila je iza sebe težak period

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Bilja Krstić je poslednjih šest meseci provela u izolaciji zbog upale srčane maramice izazvane virusom koksaki, a kad je počela da se oporavlja, uvedeno je vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, pa je sticajem okolnosti samovala i duže nego što su lekari prognozirali.

 

Pevačica važi za nekoga ko "ne staje", tempo života joj je brz, i odlagala je odlazak kod lekara dok joj nije ozbiljno pozlilo, iako je mesecima osećala slabost.

 

— Pevanje sa temperaturom, duge turneje i tri posla odjednom nije nešto što telo može da podnese u dužem vremenskom periodu. Slabost sam osećala nekoliko meseci pre nego što sam shvatila da nešto zaista nije u redu, ali kao što uvek činim, prosto sam nastavila dalje, okrivljujući umor za trenutno stanje — ispričala je Bilja Krstić za Gloriju.

 

 

Ali kad je krenula na trening po "redovnom rasporedu", shvatila je da nije u pitanju običan premor.

 

— Tada sam otišla kod doktora i tamo mi je rečeno da moram da uradim kardiološki pregled, jer inače imam nekih manjih srčanih problema. Ustanovljena mi je upala srčane maramice i rečeno mi je da moram apsolutno da mirujem. Nešto kasnije je analizom krvi potvrđeno da imam virus koksaki, pa sam bila primorana da se u potpunosti izolujem u stanu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja) on

 

Iako joj je ideja o tome da će mesec-dva biti kod kuće delovala zastrašujuće, na njen oporavak nadovezalo se i vanredno stanje, pa je samovanje potrajalo.

Bilja Krstić sada se vraća uobičajenom životu, oseća se bolje, a može ponovo i da zapeva:

 

Sada se osećam mnogo bolje. Srećna sam što mogu da izađem iz kuće i da prošetam.

 

Mesecima joj je bilo toliko loše da joj je bilo teško i da pomisli na pesmu, jer je imala kratak dah, ali sada je na sreću "potpuno druga priča":

 

Sve se vraća na svoje mesto, i dah i boja glasa, a i želja za radom — kaže Bilja Krstić.

 

 

 

makonda-tracker