punom parom radi

Bilja Krstić: Dobra pesme je lek za svaku dušu

0

Umetnica vredno radi i ne prestaje da veruje da dobra muzika ima svoje mesto i da mora živeti.

foto: Promo
foto: Promo

 

Raduje je kada vidi da deca, mališani, vole tradicionalnu pesmu i vuku za rukav svoje roditelje da ih vode ka edukaciji u tom smeru. Tako već dugi niz godina postoji i niže uspehe vokalna radionica “ Bistrik “ koju je Bilja pokrenula a deca sa radošću pevaju ,putuju po svetu i osvajaju nagrade .


Pedagoški rad je prava privilegija i nema svako talenta i ne treba svako da se bavi ovakvim načinom formiranja ličnosti. Bez obzira , učili ih pevanju ili
tablici množenja vi utičete na njihov razvoj i život te se tako mora biti vrlo
obazriv”, poverava umetnica najavljujući novu audiciju Bistrik radionice koja je zakazana za 28 oktobar od 15h u sali Milan Grol na Kolarcu.

U narednom periodu novi koncerti i nastupi su pred orkestrom Bistrik i Biljom
Krstić. Već 20 oktobra ponovo će se, nakon dužeg vremena, družiti i pevati sa publikom u Čačku, u prelepom renoviranom Domu Kulture . Već 11 novembra putuju za Zagreb, gde će po prvi put nastupiti. U prestižnoj sali, u Glazbenom Zavodu u organizaciji srpskog privrednog društva “Privrednik”, koje slavi jubilej, 120 godina postojanja ,pevaće se najlepše pesme Bistrik orkestra i Bilje Krstić.


Publika svakog grada je specifična a posebno se radujem kada nastupamo u zemljama nekadašnje Jugoslavije . Loša vremena su iza nas a muzika i dalje živi i spaja nas, uči vrednosti naših razlika. Ni muzika ne bi bila tako lepa da se ne razlikuje po područjima . Dobra pesma premostiće sve prepreke jer emocija je ta koja se teško može “ugušiti”. Kada vas note , muzika, glas dirnu sve drugo se zaboravlja i postaje manje važno. Jako se radujemo nastupu u Zagrebu “, iskreno govori Bilja Krstić .

Nakon ovog nastupa Bistrik putuje u Dimitrovgrad a zatim u Temišvar. Početak novembra takođe će biti obeležen lepim novostima jer je spot za pesmu “Smilj, Smiljana,” u završnoj fazi montaže i publika će uskoro imati priliku da oseti i čuje još jedan deo albuma “Svod” . Leto je obeležio spot “Jonje , Jonje” koji je dostigao veliki broj pregleda na You Tube-u koji nije uobičajen za ovu vrstu muzike koju Bilja Krstić interpretira i za čiji bolji status se bori već decenijama .


Tradicionalna pesma jedno je od naših nasleđa i zapravo je istorija i uvek će
imati svoje mesto, a mi, umetnici, smo tu da je čuvamo, plasiramo,učimo,mlade naraštaje, prenosimo iskustvo i tu istu istoriju kroz muziku”,
završava umetnica pred nove muzičke pohode i promociju novih pesama.

 

 

makonda-tracker