TALENTOVANA I DRUGAČIJA

MUZIČKA IKONA NAPUNILA 74 GODINE, A IZGLEDA KAO "DEVOJKA": Za Šer su svi znali da će postati ZVEZDA, a evo zbog čega!

0

Sa devet godina razvio joj se neuobičajeno dubok glas, po kome je i danas prepoznatljiva.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pevačica Šer 20. maja napunila je 74 godine, međutim prema tome kako izgleda, niko ne može da veruje da je baš tako. Ova vlasnicu Oskara, Gremija, Emija i tri Zlatna globusa je, međutim, uvek krasila mladolikost.

 

Ona je, inače, rođena kao Šerilin Sarkisijan Lapjer u kalifornijskom gradiću El Sentro. Detinjstvo joj nije bilo lako, što je možda obeležilo i njen kasniji život pun uspona i padova.

 

Povremena manekenka i statista, majka je radila kao konobarica kako bi izdržavala svoju ćerku, a udavala se i razvodila više puta zbog čega su se stalno selile.Sve je to uticalo na Šer! Novca nikad nije bilo mnogo, a pevačica se prisećala da je stavljala gumice na cipele da se ne bi raspale. U jednom teškom periodu, majka ju je čak ostavila u sirotištu na nekoliko nedelja, i mada su se skoro svaki dan viđale, bilo je to traumatično iskustvo za Šer.

 

Sa devet godina razvio joj se neuobičajeno dubok glas, po kome je i danas prepoznatljiva. Negovala je to kao dar. U petom razredu producirala je mjuzikl Oklahoma za svoje profesore i školske drugare. Okupila je grupu devojaka i osmislila koreografiju koju će izvesti. Pošto nije uspela da ubedi dečake da učestvuju, sama je izvodila njihove uloge i pevala muške pesme, što je odgovaralo njenoj boji glasa. Jedan njen školski drugar prisećao se prvog puta kada je ugledao Šer:

 

"Bila je tako posebna."

 

foto: Profimedia

Izgledala je kao filmska zvezda, baš tada i na tom mestu. Rekla je da će biti poznata i svi smo znali da će se to i desiti. Mada nije bila odličan učenik, iz nje su izbijali kreativnost i inteligencija. Bila je dobra u francuskom i engleskom. Ipak, sa 16 godina shvatila je da ima disleksiju i za nju je normalno školovanje tada bilo gotovo nezamislivo. Odlučila je da napusti školu i krenula je na privatne časove glume. Kasnije se prisećala:

 

"Nikada nisam mislima bila u školi. Obično sam zamišljala kako će izgledati moj život kada budem odrasla osoba i zvezda."

 

Napustila je majku i s drugaricom ponovo počela da živi u gradu zvezda – Los Anđelesu. Da bi se izdržavala, igrala je u holivudskim klubovima i koristila priliku da se upozna sa izvođačima, menadžerima i agentima.

Nije zazirala da priđe bilo kome za koga je smatrala kako bi mogao da joj pomogne da stigne do kontakta ili neke audicije.

 

Već s nepunih 17 godina došlo je do susreta koji je u velikoj meri obeležio njenu karijeru, ali i život. U novembru 1962, Šer je srela izvođača Sonija. Salvatore Bono bio je muzičar, tonski snimatelj i pomoćnik poznatog holivudskog producenta Fila Spektora.

 

Poznata je i njena fobija od starenja, zbog čega se trudi da uvek izgleda negovano i sveže, a zbog toga se podvrgla i brojnim operacijama. Ipak, kada se uporede njene slike iz mladosti i slike koje su nedavno nastale, čini se da joj to polazi za rukom.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

makonda-tracker