lepotica

NAKON DVA PROPALA BRAKA, SREĆU JE NAŠLA SA OVIM ŠARMEROM: Život HOLIVUDSKE dive Goldi Hon zanimao je čitav svet!

0

Sa partnerom ima četvoro dece

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nakon punih petnaest godina Goldi Hon (74) vratila se pre neku godinu na veliko platno ulogom u komediji “Plavuše u džungli”.

 

Poslednji film pre ovog, “Divlje sestre”, Goldi Hon je snimila 2002. godine, nakon čega se očitgledno zasitila glume. Nove uloge nije prihvatala nego se posvetila porodici, ali lenčarenje joj je očigledno dosadilo pa je sve češće razmišljala o tome da se vrati pred kamere i samo je čekala ponudu koja će je zaintrigirati.

 

Dočekala ju je pre 4 godine kad ju je nazvala Ejmi Šumer, trenutno jedna od najpoznatijih komičarki na svetu, i predložila joj da glumi s njom u filmu za koji je sama napisala scenario. Goldi ga je pročitala, oduševila se - i prihvatila ulogu. Dve glumice na setu su se brzo sprijateljile, a nedavno su zajedno nastupile kao komičarke u Las Vegasu.

 

Iako je snimila samo trideset filmova, Goldi Hon decenijama je bila jedna od najtraženijih holivudskih zvezda.

 

Na početku karijere producenti su bili uvereni da će dugonoga krhka plavuša lepih očiju postati nova Merilin Monro, a iako se to nije dogodilo, od 1969., kada se proslavila ulogom u filmu “Kaktusov cvet”, za koji je nagrađena Oskarom za sporednu ulogu, snimala je film za filmom. Nije bila samo sjajna glumica, nego je i odlično plesala i pevala - sedamdesetih je snimila kantri album - ali joj je za status seks-simbola nedostajala jedna sitnica: bujno poprsje.

 

foto: Profimedia

Ali, nije joj padalo na pamet da poveća grudi. Na početku karijere je, osim toga, imala i drugih problema - holivudska slava zatekla ju je nespremnom, zbog čega je postala anksiozna i nesigurna u sebe sve dok se uz pomoć psihoterapije i meditacije nije naučila da se nosi s velikom popularnošću. Otkako zna za sebeGoldi Hon je, kaže, sanjala jedino o skladnom porodičnom životu u kući s belom ogradom, a to je i dočekala u vezi sa šest godina mlađim glumcem Kurtom Raselom s kojim je, nakon dva propala braka, počela da se zabavlja na setu filma “Swing Shift” 1983. A nakon 37 godine veze mogu da se pohvale da su najdugovečniji nevenčani holivudski par.

 

Hon i Rasel, doduše, ne poseduju samo jednu kuću s belom ogradom, nego se mogu po pohvaliti impresivnim luksuznim nekretninama: osim imanja u Palm Desertu s privatnim igralištem za golf imaju i ranč u Koloradu, vinograd u Santa Barbari, penthaus na Menhetnu kao i veliku kuću u Malibuu, s pet spavaćih soba, bazenom, saunom, dvoranom za fitnes i paviljonom za meditaciju - koju sada prodaju za 6,9 miliona dolara.

 

Ali mnogo više od svih profesionalnih uspeha i stečenog imetka glumici znače sreća i mir u privatnom životu, a najponosnija je što je svo četvoro dece koje je odgajala s Kurtom Raselom - ona iz drugog braka ima sina i ćerku, on iz svog prvog braka sina, a i zajedno su dobili sina - ostalo normalno uprkos tome što su odrastali u nenormalnim holivudskim uslovima.

 

"Holivud je zapravo sajam taštine, jedno od najokrutnijih mesta na svetu, u kojem se ne cene nikakve ljudske vrednosti. Svaki socijalni kontakt, pa i odlazak u krevet s nekim, podređen je ličnom interesu i profitu pa se ni u koga ne možete pouzdati: osoba koja vam se smeška zabiće vam nož u leđa čim se okrenete. Zbog toga Kurta i mene nikad nećete videti na holivudskim zabavama." - kaže glumica koja se za razliku od svojih koleginica, opterećenih idealom večne mladosti, ne trudi da sakrije znakove starenja.

 

Čak šta više, uverena je kako je svaka takva borba unapred osuđena na propast i frustraciju, dok je sreća moguća jedino uz prihvatanje svih promena koje život sa sobom nosi.

 

foto: Profimedia

"Starost je jedna od mnogih faza s kojom se u životu moramo suočiti - ako smo imali sreću dočekati je. Umesto da budemo srećni što smo još na našoj predivnoj planeti i posvetimo se sebi, prijateljima i unucima, trošimo snagu, novac i vreme na besmislenu borbu s vetrenjačama." - govori.

 

 

 

makonda-tracker