JOŠ UVEK SE NE ZNA SVA ISTINA...

BILA JE NAJLEPŠA DEVOJČICA, A ONDA SUROVO UBIJENA NA BOŽIĆ! Ovaj zločin i danas trese svet, detalji su VIŠE NEGO JEZIVI

0

Bila je lepotica, bila je harizmatična i slobodna pred kamerama i svi su se slagali da je pred njom svetla budućnost… A onda ju je neko ubio na Božić 1996. godine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džonbene Ramzi rođena 1990. je u Atlanti u Džordžiji kao mlađe od dvoje dece Patriše En – Petsi, poznate američke misice i Džon Beneta Remzija (devojčicino ime je dobijeno sastavljanjem dva imena njenog oca) biznismena. Džonbene imala je i starijeg brata Berka rođenog 1987. godine.

 

Lepa devojčica duge plave kose i bisernih očiju imala je samo šest godina kada je pobedila na dečijem izboru za Mis. Na njega ju je odvela majka koja je nakon svoje karijere u modelingu još uvek ostala u ovom svetu i bila veoma aktivna u organizovanju dečijih izbora za mis.

 

Džonbene bila je nesporno lepotica, bila je harizmatična i slobodna pred kamerama i svi su se slagali da je pred njom svetla budućnost… A onda ju je neko ubio na Božić 1996. godine.

 

 

Zločin koji je zgrozio Ameriku

 

Policija je primila poziv iz kuće Remzijevih 25. decembra. Porodica je tvrdila da nisu primetili da devojčice nema sve dok nisu videli poruku na stepeništu u kuhinji. Poruka od dve i po strane bila je napisana rukom, a od porodice je tražen otkup od 118.000 dolara, koliko je tačno iznosio i bonus koji je Džon Ramzi primio neposredno pre toga.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Papir na kome je ispisao zahteve otmičar je iscepao iz bloka koji je pronađen u kući Remzijevih, iako nisu postojali nikakvi tragovi obijanja niti uopšte dokaza da je bilo ko nepoznat bio u domu ove porodice.

 

Policija je pretražila kuću i prilikom tog pretresa nije pronađeno ništa sumnjivo. Međutim, Džonbene nije bilo nigde.

 

Nakon što se vest o nestanku male kraljice lepote proširila, u kuću su počeli da pristižu prijatelji i rodbina porodice. Tek onda, negde oko 1 posle ponoći, otac Džon i njegov prijatelj su u podrumu pronašli telo Džonbene. Devojčica je bila prebijena i zadavljena. Bila je vezana i umotana u svoje omiljeno belo ćebe.

 

 

Mnoge nejasnoće i misterija koja i danas traje

 

Činjenica da policajci nisu našli telo pri pretresu kuće je i dalje ogromna misterija. Nakon obdukcije otkriveno je da je Džonbene neposredno pred svoju smrt jela ananas. Voće je bilo potpuno nesvareno što je značilo da je devojčicu neko pre ubistva nahranio. Konzerva ananasa pronađena je u kuhinji Remzijevih i na njoj su bili otisci njenog brata Berka.

 

Remzijevi su uvek tvrdili da je u to vreme njihov devetogodišnji sin prespavao sva događaja od te noći i da nije bio upoznat sa nestankom svoje sestre.

 

Policija je oduvek smatrala da je neko iz kuće ubio devojčicu, a da su ostali članovi porodice pokušali da prikriju ubistvo pričom o otmici. Najviše se sumnjalo upravo na Berka i nedavno objavljen dokumentarac CBS-a “Slučaj Džonbene Ramzi” tvrdi da je dečak ubio sestru u besu nakon svađe oko ananasa...

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker