rituali...

"POČAST SVETOM PLESU, SJEDNJENJE BOGA I BOGINJE" Elena Karić otkrila ŠTA SLAVI, a OVAKO je odgovorila na OSUDU pratilaca

5

Dizajnerka je objasnila zbog čega joj je ovaj dan važan, ali i i odbrusila onima koji su je kritikovali

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Dizajnerka Elena Karaman Karić otkrila je sa svojim pratiocima na Instagramu da slavi Beltane, pa detaljno opisala šta to predstavlja i propagira.

 

- Sretan Beltane..Danas odajemo počast svetom plesu ženstvenog i muškog karaktera koji se kreće kroz sve stvari. Beltane je jedan od mojih najdražih "Svetih Dana" . To je jedan od osam festivala na kolu godine koji označava skretanje ciklusa Majke Prirode. Sve se odnosi na čast i proslavu života. Vatre su paljene u zajednicama i ljudi bi se okupljali i slavili ovu sočnost unutar svih nas. Poljoprivrednici bi u starom vremenu vozili svoju stoku između dva velika ognjišta radi zaštite i čišćenja. To je festival vatre, prepun strasti, radosti i kreativnosti. Beltane utelovljuje najstariju ljubavnu priču prirode .. sveto sjedinjenje Boga i Boginje, muško i žensko, zemlju i nebo .. Simbolizuje začeće, a energija podržava rađanje ideja, nade i mogućnosti - napisala je Elena na svom Instagramu.

 

 

Međutim, naišla je na jedan broj negativnih komentara i osudu.

 

- Kakvi festivali.... majka priroda. Šta će vam reći bake i preci kad izađete pred njih? Od besa i para tražiš đavola - glasi jedan komentar.

 

Elena je odmah oštro uzvratila:

 

- Ne pričaj gluposti. Šta bi ti rekli svi tvoji prapreci koji su slavili ovu svetkovinu na taj komentar? I da, mešaš se u moje verovanje, što je nekulturno. Dokle god neko propagira ljubav i kreaciju, može da veruje u Liliputance, što se mene tiče - zaključila je Elena.

 

 

 

makonda-tracker