uspomene

"HTEO SAM DA PRVI PUT SLAVIM U SVOJOJ KUĆI..." Milan Milošević otkrio zbog čega je svaki Uskrs SVE TUŽNIJI za njega

0

Voditelj se sa setom prisetio kako je kao dete provodio ovaj hrišćanski praznik.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Milan Milošević ove godine Uskrs obeležava daleko od svoje majke Rajke zbog virusa korona. Voditelj se sa setom prisetio kako je kao dete provodio ovaj hrišćanski praznik.

 

"Za razliku od Božića, proslave Uskrsa u detinjstvu pamtim kao mirnije i lepše praznike u mojoj porodici. Uvek je bilo svega na taj dan i nekako je usko povezan sa mojim i maminim rođendanom, pa je bilo i dodatne euforije. Inače, majka ima običaj, kada mi tepa, da kaže „rodila majka sebi za Uskrs“. Na Veliki petak smo farbali jaja i voleo sam da joj pomažem, a uvek nam je bila i puna kuća dece koja su slavila taj praznik, ali su katoličke vere, tako da je stvarno bilo lepo. Svaki Uskrs jeli smo maminu tortu „bela rada“ i kokos kiflice, koje su se kasnije razvlačile po kući mesec dana" rekao je Milan za Kurir i dodao da su uvek poštovali tradiciju.

 

"Jaja smo farbali prvenstveno u lukovini, uz dodatne šare sa listićima i cvetovima, koje sam ja lično išao da berem na kanalu ispred kuće. Farbali smo jaja obavezno i u crvenu boju, kako bismo ostavljali čuvarkuću. Naravno, Uskrs je kao i sve u našom porodičnom domu iz godine u godinu kasnije bivao sve tužniji jer smo gubili članove porodice, pa se proslava velikog praznika svela na majku i mene", rekao je on.

 

- Ove godine je to zaista tužan praznik za nas jer nismo zajedno zbog trenutne situacije u svetu, ali ja sam se potrudio da mojoj majci ne fali ništa i da njena uskršnja trpeza bude i sada bogata, kao da sam ja pored nje, mada bi najbogatija bila da smo zajedno i da u miru slavimo. Ali, šta je, tu je. Zaista sam hteo da prvi put slavim u svojoj kući u velikom društvu i s majkom, ali eto, moraću to da odložim za sledeću godinu - završava on.

 

 

makonda-tracker