praznik

SA ĆERKICOM NINOM SPREMILA JE NAJLEPŠA USKRŠNJA JAJA I TRPEZU: Dom Bosiljčića je danas pun radosti i ljubavi!

0

Ove godine nije mogla na liturgiju niti u rodni Kragujevac

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Jelena Tomašević sa suprugom Ivanom Bosiljčićem i njihovom ćerkom Ninom, kako kaže, nikad čudnije nije proslavljala Vaskrs. Porodica neće moći kao obično da ode na liturgiju i u posetu njenim i glumčevim roditeljima.

 

"Za mene i moju porodicu to je najznačajniji hrišćanski praznik, ali ovo će biti najčudniji Vaskrs do sada jer nećemo moći da idemo na liturgiju, a ni kod naših u Kragujevac i u Užice. Svakako uvek možemo da se molimo jedni za druge i za zdravlje svih nas. Sada nam je potrebna molitva više nego ikada pre. Strpljenje, hrabrost i vera će pobediti ovu pošast", kaže Jelena i otkriva koliko običaje i tradiciju prenosi na ćerku Ninu.

 

"Vaspitavamo je u skladu sa savremenim životom, ali paralelno s tim je učimo i onome što je univerzalno u svakom dobrom vaspitanju, kao što su empatija, solidarnost, osećaj za pravdu, kao i mnoga pravoslavna načela, koja mi nosimo iz naših porodica."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on

 

U njihovom domu, koji je prošle godine premešten iz centra grada na obronak Beograda, farbanje jaja je tradicija. U tome joj pomaže Nina.

 

"Ne samo da farbamo jaja, nego se i igramo kroz ovaj običaj i učimo nove tehnike. Prošle godine smo bile vrlo uspešne u tehnici dekupaž, a ove godine ćemo da je usavršimo."

 

Jelena se osvrće i na to što je zbog aktuelnog virusa korona u izolaciji, a što joj je omogućilo, a radi stvari za koje inače nije imala vremena:

 

"Život u izolaciji je pretpostavljam svima na planeti isti. Cela ova situacija ima loših, ali i svojih dobrih strana. Za mnoge stvari sam konačno pronašla vreme, jedna od njih je svakako spremanje omiljenih jela i učenje nekih novih. Nina je često sa mnom u kuhinji i uživamo da pomažemo jedna drugoj. Takođe sada imam mnogo vremena da preslušavam pesme od mojih saradnika i da ih učim. Ovo je dobra prilika da se pripremi materijal za novi album, i kad se sve ovo završi, nadam se uskoro, da stanem pred mikrofon i zaokružim još jednu muzičku priču."

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker