poštuje sve običaje

"LJUDI, JA SAM PRAVOSLAVKA, ŠTO JE TO ČUDNO?" Maja Berović se prisetila detinjstva i praznika u porodičnom domu

2

Maja Berović (32) za sebe je rekla da je prava pravoslavka i da joj nije jasno zašto se mnogi čude što će ovog vikenda slaviti Vaskrs.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Najveći hrišćanski praznik pevačica će proslaviti u Austriji sa mužem Alenom Dragosavom, za kog se udala 2016. u pravoslavnoj crkvi u Grčkoj.

 

- Ljudi, ja sam pravoslavka! Ne znam zašto je mnogima čudno što slavim pravoslavni Vaskrs. Alen i ja smo ranije praznik provodili sa našim najmilijima u Bosni, a ove godine ga dočekujemo u Gracu u Austriji. Prethodnih godinama farbala sam jaja sa mamom, a sada ću sve sama da završim. Sigurna sam da će jaja biti savršena. Na Veliki petak postimo, a potom u nedelju dočekujemo Vaskrs. Nećemo izlaziti nigde, jer su ovde slične mere kao u Srbiji. Uskoro se navršava mesec dana kako nisam izašla iz kuće. Verujem da sam ovoliko bila u kući samo kada su me doneli iz porodilišta i nikad više - rekla je Maja za Informer, a potom otkrila i da li joj suprug Alen pomaže u spremanju vaskršnje trpeze i farbanju jaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maya Berovic (@mayaberovicofficial) on

- Do sada se nije usuđivao da pripomogne, ali verujem da će ove godine da mi se pridruži. Uvek sam bila glavna u kuhinji, a on je tu da uživa u specijalitetima koje odlično spremam.


Maja se ovom prilikom prisetila i kako su izgledali praznici u njenom domu tokom njenog odrastanja.

 

- Mama nam to često prepričava. Brat i ja smo obožavali da se takmičimo u kucanju jajima. Trudila sam se da budem bolja, ali je on češće pobeđivao - rekla je pevačica, a zatim progovorila i o majčinstvu.


- Ostvariću se kao majka kada budem to poželela, osećala i bila spremna da se u potpunosti posvetim podizanju deteta. To je velika odgovornost, a ja želim da budem posvećena majka. Smatram da to ni ne može da se isplanira do tančina. Jednostavno se dogodi.

 

 

makonda-tracker