saznala je tek posle nedelje mode

SAMO ŠTO SE VRATILA IZ ITALIJE: Ona je prva poznata ličnost zaražena korona virusom, modna industrija zabrinuta

0

Nakon što su nalazi pokazali da je poznata bogatašica i modna influeserka pozitivna na virus koji je proteklih sedmica svetska tema broj jedan, modna industrija je u strahu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vijetnamska influenserka i bogatašica Nga Ngujen (27) sedela je u prvim redovima modnih revija brendova Saint Laurent u Parizu i Gucci u Milanu, javlja hrvatski portal Index.

 

Nakon povratka iz Europe testirala se na koronavirus, a nalazi su pokazali da se zarazila. S obzirom na to da su nedelje mode u Parizu i Milanu posetile hiljade modnih novinara, urednika, manekenki, influencera, fotografa i zaljubljenika u modu, jasno je zašto u modnoj zajednici upravo vlada zabrinutost.

 

 

Ngujenova se fotografijama s modnih revija hvalila na Instagramu, no nakon što je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus, profil je izbrisala. Na Nedelji mode bila je sa sestrom Hong Nhung (26), koja je takođe pozitivna na korona virus, piše South China Morning Post.

 

Vijetnamski mediji pišu da živi paralelno u Hanoju i u Londonu i da je ćerka magnata koji je bogatstvo zaradio na čeliku. U Vijetnamu je potvrđeno 30-ak slučajeva koronavirusa.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Na reviji modne kuće Saint Laurent bilo je oko hiljadu ljudi, a kako pišu strani mediji, modni urednici i drugi posetioci nedelje mode u Parizu i Milanu su se odlučili za samoizolaciju u svojim domovima. Urednici iz Sjedinjenih Američkih Država i azijskih zemalja poput Singapura i Tajlanda izjavili su da su im poslodavci rekli da ne dolaze na radna mesta nakon što su se vratili iz Milana. Tako 30 najviših urednika Elle-a, InStyle-a i Harper's Bazaar-a radi od kuće.

 

To, naravno, nije samo zbog poznate influenserke, već i zbog činjenice da je Milano glavni grad severnoitalijanske pokrajine Lombardije, u kojoj je najveći broj zaraženih i umrlih od koronavirusa u Italiji.

 

U Parizu su tokom nedelje mode zabranjena okupljanja s više od 5.000 ljudi, ali zbog toga je otkazan tek mali broj događaja.

 

 

makonda-tracker