suze i drhtaji

„PRVO BIH HTELA DA PRIČAM O MOJOJ MALOJ DEVOJČICI“: Svet plače zbog potresnog govora Vanese Brajant na komemoraciji

0

U Los Anđelesu je sinoć održana komemoracija povodom smrti Kobija Brajanta i njegove ćerke Đijane, koji su 26. januara poginuli u helikopterskoj nesreći sa još sedmoro ljudi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

I tri Stejpls centra bila bi premala da prime sve koji su želeli ovog ponedeljka da prisustvuju javnom oproštaju od Kobija Brajanta i njegove kćerke Đijane, stradalih u helikopterskoj nesreći 24. januara u Los Anđelesu.

Za datum komemoracije izabran je 24.02.2020, koji je simbolično odabran u skladu sa brojevima koje su Kobi i Điđi Brajant nosili - "24" i "2", objavila je Kobijeva udovica Vanesa Brajant ranije na Instagramu.

 

Komemoracija, koja je nazvana "Slavlje života", kasnila je pola sata. A onda je na pozornicu izašla svetska muzička zvezda Bijonse i uvodnim rečima, a kasnije i božanstvenim glasom izazvala poplavu emocija kod svakog od 20.000 prisutnih u Stejpls Centru, ali i miliona kraj tv ekrana.

 Ovde sam jer volim Kobija — rekla je diva i zapevala. Izabrala je dve pesme...

Posle Bijonse preko velikog video bima pušteni su inserti iz Kobijeve karijere, a kadrove su pratile reči pesme Memories, kao i citati najpoznatijih velikana NBA lige.

 

Džimi Kimel, poznati američki voditelj, komičar i dobar prijatelj porodice Brajant, jedva je od suza dolazio do reči. Jecajući nabrojao je sve poginule u helikopterskoj nesreći.

 

foto: Profimedia

Prvi redovi Stejpls centra bili su preplavljeni aktivnim i bivšim košarkašima, glumcima, pevačima i mnogim drugim ličnostima iz javnog života SAD.

 

Majka i supruga Vanesa Brajant plakala je sve vreme…

— Govoriću oboma, ali prvo o svojoj curici. Bila je tatina curica, ali me je volela. Svako jutro i svako veče bi me poljubila. Bila je samouverena, odlična sportistkinja. U školi je čak dečacima pokazivala košarku. Bila je jako draga i slatka, uvek se brinula da je porodica na okupu i da su svi dobro. Uvek je htela najbolje za nas. Znala je mandarinski, španski i imala je odlične ocene — teško, kroz suze izgovarala je Vanesa.

 

 Nisam ga gledala kao slavnog košarkaša, nego kao svoga muža, najboljeg prijatelja. Uvek se brinuo gde sam, ako me nema od prvog minuta na mom mestu, na njegovim utakmicama. Voleo je da trenira Điđi. Rekao je da ima sjajan pregled igre. Nažalost, njene sestre neće imati tu priliku, nažalost. Ipak, one ga i dalje zovu Dada —nastavila je Vanesa.

 

foto: Profimedia

Uvek smo Kobi i ja pričali kako želimo da budemo 'kul' deka i baka. I on bi sigurno bio odličan deda. A sada neće moći svoje kćerke da vodi ni do oltara — završila je potresni govor supruga Vanesa Brajant.

 

Posle Vanese prisutnima se obratila slavna američka košarkašica Dajana Torasi, koji je upravo Kobi prozvao "bela mamba".

 Svaki trening završim na Kobijev način. Svi smo nasledili njegovu strast za košarkom, a nasledila ju je i Điđi.

 


Dosta mlađa, ali ništa manje talentovana Sabrina Jonesku obratila se prisutnima:

 

Još uvek mu pišem poruke, kao što je on meni posle svake utakmice. Zadnje sam mu napisala: "Nedostaješ mi. Počivaj u miru". Nisam dobila odgovor, ali imam osećaj kao da je još uvek tu. Kao da će uzeti mobilni u ruke i odgovoriti mi.

Mesto za klavirom zauzela je Ališa Kiz... Dvoranom je odjekivalo: "Kobi, Kobi..."

 

foto: Profimedia

U Stejpls Centar ovom prilikom doneto je 35 hiljada crvenih ruža, postavljenih oko pozornice na centru terena. Sav prihod od ulaznica biće prosleđem "Sportskoj fondaciji Mamba & Mambasita".

 


 

makonda-tracker