nije im bilo lako

„IZBEZUMLJENA, NADUTA OD PLAČA“: Goca Božinovska otkrila potresne detalje iz perioda kada je živela sa Zlatom Petrović

2

Jedno od najdužih i najčvršćih prijateljstava na estradi svakako je ono koje decenijama neguju Goca Božinovska i Zlata Petrović

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Dame koje spadaju u najpoznatije brinete na našoj javnoj sceni prijateljice su više od 30 godina, često se zajedno pojavljuju na gradskim događajima, njihova neraskidiva veza prenela se i na njihovu decu, a malo je poznato da su pre mnogo godina živele zajedno.

 

Kako je Goca nedavno ispričala, njih dve su se poznavale još pre nego što je Zlata stupila u brak s pevačem Hasanom Dudićem, a u vreme kada su se njih dvoje razveli i Goca je stavila tačku na brak s kompozitorom Radetom Vučkovićem.

 

U isto vreme smo se rastale od očeva svoje dece. Zajedno smo krenule u novi život. Joj, šta smo sve preživele. Mnogo smo radile, trčale, stvarale. Živele smo po iznajmljenim ćumezima i podrumima, po šupama i rupama. Jedno vreme smo živele u nekom podrumčetu u kojem je živeo jedan deda. Podrum buđav, pun vode, čim je deda umro, familja izdala stan. Ma nije ni bilo svetla, po mraku pipaš da dođeš do vrata. A na vratima dedina umrlica. Ma kao da smo živele u mračnom i vlažnom podrumu sa mrtvim dedom — ispričala je Goca za Vip rijaliti, kako prenosi Skandal.

 

1 / 8 Foto: Ana Paunković

 

Ona se prisetila jedne potresne epizode, kada je stigla kući i zatekla svoju prijateljicu uplašenu.

 

Sećam se, kada sam se jedne večeri vratila kući, zateknem uplakanu Zlatu. Izbezumljena, naduta od plača, tresla se od užasa i straha. Kaže, dolazio i sedeo sa njom mrtav deda. Ma, strašno je bilo, ali bile smo mlade, život nam je bio lep… — prisetila se pevačica.

 

 

makonda-tracker