in memoriam

"OSTASMO BEZ ZAISTA, ZAISTA DIVNOG ČOVEKA": Preminuo Zoran Modli

3

Brojne kolege i prijatelji opraštaju se od čuvenog radijskog voditelja

foto: Printscreen Youtube RTV Marš Valjevo
foto: Printscreen Youtube RTV Marš Valjevo

Vest o smrti čuvenog Zorana Modlija na Tviteru su se pojavile na zvaničnom nalogu Radija Laguna.

 

Dragi naši slušaoci, sa ogromnim žaljenjem vas obaveštavamo da nas je zauvek napustila legenda radijskog etra, gospodin Zoran Modli. Večna mu slava i hvala! — stoji u objavi.

 

Društvene mreže preplavili su pozdravi od ove beogradske i jugoslovenske legende.

 

 

Ostasmo bez zaista, zaista divnog čoveka, uvek veselog i nasmejanog, britkog uma i jezika, čoveka sa iskustvom i pričama koje su nas decenijama uveseljavale — samo je jedna od reakcija na ovu tužnu vest.

 

Zoran Modli rođen je 22. aprila 1948. godine u Zemunu i bio je novinar, radijski di-džej, kao i pilot i instruktor letenja. Obično se smatra da je uveo di-džejing u Jugoslaviju, budući da je prvi sedamdesetih godina prošlog veka radio ovaj posao u beogradskim diskotekama. Svojevremeno se okušao i kao pevač — u grupi Hajduk Stanko i jataci, koju je s Borom Đorđevićem osnovam 1975. godine. Kao jedna od najcenjenijih radijskih emisija u istoriji Jugoslavije pamtiće se Ventilator 202, u kojoj smo upoznali EKV, Partibrejkerse, Denis i Denis, Psihomodo pop, Lake pingvine i mnoge druge bendove koji su obeležili drugu polovinu 21. veka.

 

Višestruko je nagrađivan za svoj rad u emisiji Modulacije i Modulacije – The Next Generation, a tehnološki iskorak napravio je emisijom Zair, koju je pripremao unapred u kućnim uslovima i prosleđivao mreži lokalnih radio-stanica putem interneta.

 

Budući da je radio još i kao pilot i instruktor letenja, pisao je knjige namenjene popularizaciji ovog poziva.

 

 

makonda-tracker