otvorio dušu

ROĐEN SAM U SARAJEVU, A TAMO OVO NIKO NIJE SMEO DA KAŽE: Haris Džinović se prisetio svojih početaka, nije mu bilo LAKO!

0

Haris Džinović prisetio se svojih početaka, te objasnio da u svom okruženju nije baš naišao na stoprocentnu podršku.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

S jedne strane, naime, uvidevši njegov talenat, mnogi su ga ohrabrivali da napravi prvi korak, a kada je to učinio - mnogi su, pak, pomislili da se "uzvezdio" te da zato više neće da peva po kafanama.

 

Kada ga je voditeljka upitala koliko je čekao da mu neko kaže "svaka čast, uspeo si", on je odgovorio:

 

- Ja ću vam sad ispričati jednu priču... Ja sam rođen u Sarajevu. Tamo niko nije smeo da kaže da je pevač ili da je nešto. Odmah je bio ili p**er ili ovo ili ono... šta ja znam - počeo je priču u emisiji "Magazin In", pa izazvao i par osmeha, a voditeljku naveo da se uhvati za čelo.

 

- Međutim, obzirom da sam se ja napevao kao magarac za džabe, što ja kažem, s rajom uz gitaru i uz klavir, po toj Jahorini, po raznim kafanama... meni su stalno govorili - što ti ne snimiš ploču? Bolje pevaš od svih ostalih koji sad postoje, koji snimaju. Kad sam prvi put snimio ploču i kad sam rekao jednom da me grlo boli u kafani, svi su rekli - ma, ti si postao pevač. Postao si zvezda pa ne možeš da pevaš. I tako dalje. Mislim, nikako nisu mogli da pređu... da kažu, 'ajde, ovo je stvarno to što jeste. Šta ćete, morate s tim da se pomirite i to je to - zaključio je on.


 

 

makonda-tracker