iskrena ispovest

ČLANICA GRUPE "HURRICANE" PROGOVORILA O BOLESTI: Imala sam momente kada sam bila jako tužna, srušio mi se CEO SVET...

1

Članica grupe "Hurricane" koja je u rekordnom rokom očarala domaću publiku, Sanja Vučić, iskreno je progovorila o zdravstvenom problemu sa kojim se suočila

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Sanja Vučić, mlada pevačica koja je sa svojim koleginicama Ksenijom Knežević i Ivanom Nikolić osnovala grupu "Hurricane" koja je brzinom svetlosti osvojila srca domaće publike, otvoreno je progovorila o svom zdravstvenom problemu sa kojim se suočila pre dve godine.

 

foto: Damir Dervišagić

Kako je ispričala za magazin Blic Zdrav život, u prvi mah pomislila je da je reč o depresiji, a tek detaljnom pretragom ustanovila je problem.

 

- Smetnje u raspoloženju su mi se javile pre dve godine. Imala sam momente kad sam tužna, previše umorna, ali mislila sam da je to psihički problem - otkrila je Sanja, koja je u tom trenutku odlučila da se obrati psihijatru. Iako su joj bili prepisani antidepresivi, odlučila je da pokuša da se sa problemom izbori bez medikamenata, smatrajući da je u pitanju sezonska depresija, koja će proći. Međutim, kako kaže, stanje joj se pogoršalo.

 

foto: Damir Dervišagić

- Prošle godine, bilo je leto, bilo mi je veoma teško. Nisam mogla da ustanem iz kreveta, bila sam razdražljiva, plakala sam stalno. Bila mi je jako suva koža, a primetila sam i da dosta dobijam na težini i da teško skidam kilograme - rekla je Sanja, koja je nakon toga odlučila da se, verujući da je u pitanju problem s hormonima, obrati svom lekaru koji je uputio na detaljne analize krvi, ali i ultrazvuk, čiji su rezultati otrkili da boluje od Hašimoto tireoditisa, koji predstavlja autoimuno oboljenje štitne žlezde.

 

- Jako sam se uplašila u tom trenutku. Srušio mi se ceo svet, jer sam shvatila da sam bolesna i da moram da zavisim od jednog leka - kaže pevačica za "Blic Zdrav život" i dodaje da je odmah nakon što joj je postavljena dijagnoza, dobila adekvatnu terapiju, ali je i promenila životne navike, što je takođe bitan deo lečenja.

 

Kako kaže, sada je posvećena je treninzima, vodi računa o ishrani i ne konzumira ugljenje hidrate i šećere.

 

 

 

makonda-tracker