dirnuo sve

„BOŽE, DA LI SAM ZAISTA SREO ANĐELA?“ Legendarni Peđolino podelio emotivnu priču o neobičnom susretu

0

Čuveni Predrag Vuković Peđolino, kojeg se sećamo po emisiji za decu kojom je obeležio detinjstvo brojnih generacija, iznenadio je pratioce na Fejsbuku zanimljivom pričom

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Devedesetih godina vodio je emisiju za decu, ali se ovaj format ugasio. Predrag Vuković je pre pet godina preživeo srčani udar, a jednom prilikom je istakao da želi da se zamonaši.

 

- Često sam pričao i sa popovima, a jednom prilikom sam svoje želje otkrio i svom duhovniku. Rekao sam mu da bih voleo da im se pridružim u manastiru, ali me je on odgovorio: "Ti imaš krst na čelu, ti si stvoren za nešto više, Bog te je podario. Ali ne treba da budeš u manastiru, jer onda ne bi mogao da pomažeš onima kojima je pomoć potrebna"- rekao je tada Peđolino, kog dugo ne viđamo u javnosti.

 

Peđolino se, međutim, sinoć oglasio na društvenim mrežama i napisao nešto što je dotaklo mnoge.

 

- Stajao je na ulazu u tržni centar... Nema više od 20 godina, kosa prljava i u dredovima, jakna pocepana... Ne prosi, samo stoji... Pitam ga da li je gladan i dajem mu hranu... Tada me je pogledao. Pogled anđela - napisao je on, a ovde se nije zaustavio.


- Skoro da sam pao... Seo u kafić i ridam na sav glas... Srce stalo. Bože, da li sam zaista sreo anđela - dodao je Peđolino.

 

 

makonda-tracker