raskoš i istorija

NJENIM STEPENIŠTEM HODALA JE MARIJA TEREZIJA: Dragana Mirković spremna da pokaže svoj dvorac nakon 10 GODINA RENOVIRANJA

4

Punu deceniju nakon što su folk zvezda i njen suprug Toni postali vlasnici dvorca Ebenfurt, završeni su radovi na renoviranju ovog velelepnog zdanja

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

 

Kako je Dragana Mirković objasnila, najkasnije do leta će otvoriti vrata svog doma za medije i svima ga pokazati, a osvrnula se i na to kako je živeti u dvorcu u 21. veku.

 

Osećaj je neverovatan, tim pre što je naš dvorac deo istorijskog i kulturološkog blaga i nema mnogo mesta priči o njegovoj materijalnoj vrednosti. U našem dvorcu ima dosta freski od najpoznatiijeg austrijskog umetnika koji je radio u Šenbrunu — rekla je pevačica.

 

Ona je istakla da ju je najviše fascinirao trenutak kada je prvi put prošetala stepeništem po kojima je nekad šetala Marija Terezija i da je tada samo pomislila kako ne može da veruje da je to sada njeno.

 

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

 

U dvorcu će se nalaziti muzej u kom će biti izložene sve znamenitosti koje su prilikom renoviranja pronašli, a Dragana je za sebe napravila posebnu, trofejnu sobu.

 

Imaćemo trofejnu sobu koja će biti samo moja i u njoj će se nalaziti moje nagrade i sve ono što je meni bitno, kao što su pisma mojih fanova i razne druge dragocenosti — ispričala je.


 

 

makonda-tracker