planirala je dalek put

„MNOGO SAM SE ZATVORILA U SEBE“: Ovako su izgledali poslednji dani očaravajuće, jedinstvene, čudesne Nede Arnerić

0

Jedna od poslednjih velikih diva jugoslovenskog filma napustila nas je juče, a domaći mediji javljaju kako je izgledao njen život u njegovoj poslednjoj fazi.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Neda Arnerić pronađena je bez znakova života u svom stanu na Vračaru, a uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom, piše Mondo.

Domaći mediji prenose poslednje izjave koje je Neda davala, od kojih su neke stare svega nekoliko nedelja. U decembru je Arnerićeva za Hello pričala kako će sve svoje želje ispuniti u nekom drugom životu.

 

— Maštala sam da se popnem na Himalaje, da se bavim alpinizmom. Celog života sam želela da skačem s padobranom, ali se nisu namestile kockice. Privlačili su me ekstremni sportovi, ali to će ostati za neki drugi život — rekla je glumica krajem poslednjeg meseca 2019. godine.

A pre samo nekoliko dana, Neda je najavila premijeru nečega što do sada nije radila — predstave za decu.

 

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić


— Počela sam da radim, spremam predstavu za decu, što do sada nikada nisam radila. Reč je o velikom projektu koji je veoma zahtevan i naporan —rekla je Arnerićeva prošle nedelje za Pink.

Za Politiku je pričala o boravku u Indiji, gde je uz meditaciju želela da se osnaži.

 Mnogo sam se zatvorila u sebe, sticajem okolnosti koje su me zadesile, a inače sam takva osoba. Kažu da u Indiji, u toj sirotinji i bedi, vlada takva pozitivna energija da su svi dobronamerni, puni radosti života, otvorenosti prema onome što ih okružuje, prema sunarodniku, sapatniku, partneru. Idem da vidim da li će nešto od toga da se nakalemi na mene, i da ovaj ostatak života provedem u malo većem miru nego što ga imam sada — rekla je ona.

Još uvek nije objavljeno kada i gde će biti održane komemoracija i sahrana glumice.

 

 

makonda-tracker