koliko se promenio?

I DANAS GA ČESTO VIĐAMO NA TV EKRANIMA: Znate li koji glumac je trapavi Raca iz filma „Mi nismo anđeli“?

0

Budući da je uloga Race bila tek njegova druga pred kamerama, poznati glumac bio je te 1992. veoma mlad, pa mnogi nisu ni primetili o kome je reč.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Davne 1992. godine, u kultnom ostvarenju jugoslovenske i srpske kinematografije Mi nismo anđeli jedan od likova koji nas je očarao bio je i šarmantni Raca, od kojeg se lik Branke Katić ne odvaja i na kraju ga osvoji.

 

 

Ovaj simpatični i duhoviti par mnogima je bio dopadljiviji i od glavnih uloga, a mnoge Radine replike se i danas citiraju. Ipak, ono što je mnogima promaklo jeste da je ovu rolu odigrao Bojan Žirović, koji je i nakon filma Mi nismo anđeli nastavio vredno da radi, ali mnogi toga nisu svesni jer je u ulozi Race bio izuzetno mlad i sve vreme je nosio ogromne naočare za vid.

 

foto: Nemanja Nikolić

Žirović je jedan od naših aktivnijih glumaca, naročito proteklih nekoliko godina — on je stalni član Ateljea 212, gde je zabeležio niz fenomenalnih i nagrađivanih uloga.

 

foto: Vladimir Šporčić

Uz to, on sve vreme paralelno radi i ispred kamera, pa smo gledali u filmovima Ustanička ulica, Neposlušni, Montevideo, Bog te video!, Smrdljiva bajka, kao i u serijama Koreni, Grupa, Žigosani u reketu, Dug moru, Ubice mog oca, Sumnjiva lica i mnogim drugim.

 

 

makonda-tracker