nije joj bilo lako

"S GODINAMA SAM DOŽIVELA MNOGE PREDRASUDE, PA TAKO I DISKRIMINACIJU": Lepa Brena se prisetila početka karijere!

0

Uskraćene su joj čak i nagrade

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Lepa Brena prisetila se svojih početaka, te iznela neke detalje iz prošlosti o kojima se malo znalo.

 

Ona nije bila oduševljena time što su je prozvali imenom po kom je danas naveliko poznata, a takođe doživela je i mnoge predrasude, pa tako i diskriminaciju, kako kaže samo zato što je žena.

 

"Izgleda da sam se rodila spremna za sve uspone i padove. Pričala sam često da nisam volela što su me prozvali Lepa Brena", počela je pevačica.

 

"Te 1982. godine, kada smo 'Slatki greh' i ja snimili album 'Čačak, Čačak', pevali smo na popularnoj 'Hit paradi'. Otišla sam u Brčko da sa mamom Ifetom sašijem kostim prilično otvorenog topa.

Ušili smo perlice u kosi, uspela sam da kupim i ručno izrađene sandale kod Kralja u Beogradu. Taj mi je trenutak bio preloman, jer jednom kad se naviknete na udobnu obuću, težite joj čitavog života", rekla je ona.

 

foto: Dragana Udovičić

Međutim, reditelj "Hit parade" izbacio je snimak Breninog nastupa i dao je legendarnom Minimaksu da se malo poigra sa istim.

 

"Jedne nedelje, dok sam ručala, čula sam ga kako na televiziji najavljuje devojku Lepu Brenu koja kad peva - ruše se zgrade i događa se zemljotres. Pomislila sam da mi je neko ukrao identitet, jer sam bila samo Brena, ali od toga dana sam postala i Lepa", ispričala je pevačica.

 

Ona je objasnila i da njen početak nije bio lak, kao i da se susretala sa mnogim problemima.

 

"Nije bilo lako! S godinama sam doživela mnoge predrasude, pa tako i diskriminaciju, samo zato jer sam žena. Čak su mi uskraćene i nagrade. Kod nas je važilo pravilo da ne možete biti lepi, uspešni i pametni. Uvek je teško kada vas omalovažavaju. Naravno da je nekima smetala i moja plava kosa, kao i to što pevam narodnu muziku. Neverovatno mi je da još postoje oni koji ne shvataju da izvodim i pop i folk. Nikad nisam bila devojka i žena koja odustaje", zaključila je Lepa Brena.

 

foto: Damir Dervišagić

 

 

makonda-tracker